Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan készítsünk babaházat?

Hogyan készítsünk babaházat?

A babaház minden kislány egyik legnagyobb álma, a nagyobb lányok pedig valóságos művészetté változtathatják ezt a kreatív játékot.
Kicsi korukban a gyerekek még sokkal jobban beleélik magukat a játékba, a hátteret, berendezést, ruhákat, egyéb kiegészítőket sokszor egyszerűen csak odaképzelik. Később már nem így működik a fantáziánk, ráadásul jól jön egy hobbi is, ezért lehet a babaházkészítés igazán élvezetes tevékenység.
Először is készítsük el a ház vázát. Legyen keskeny, viszont magas, hogy könnyű legyen kezelni benne a berendezést és a figurákat. A váz a tartósság érdekében készüljön fából, vagy vágjuk ki farostlemezből. Készítsünk egy 15×40 cm-es alapú, 40-50 cm magas dobozt, amiben vízszintesen egymás mellett 2-3 szobát vagy 1-1 nagy termet, függőlegesen 3-4 szintet tudunk elkülöníteni. A doboz hátulja legyen nyitott, innen kezelhetőek a szobák, a túloldala, afféle utcafront pedig zárt. Az élethűség kedvéért az ablakokat inkább vágjuk ki, minthogy csak felfessük a falra, így később élvezhetjük a fény és az árnyékok hatásait is. Fessük le kívülről a falat, rögzítsük egy megfelelő talphoz, nehogy feldőljön. Építsünk tetőt is, ha nagyon alaposak akarunk lenni, akkor akár még a cserepeket is egyesével formázhatjuk meg. A tökéletes összhatás kedvéért barkácsolhatunk mindenféle kiegészítőt, akár ereszcsatornát is, ha például megfelelő vastagságú szívószálakat ezüst festékszóróval fújunk le.
Ugyanilyen tökéletesen lehet elrendezni a szobabelsőket is. Kezdhetünk persze kicsi lányok esetében egyszerű barbis vagy babás kiegészítőkkel, de idővel haladhatunk a házilag készített, a valódiak tökéletes másaként kinéző bútorok, stb. irányába. Így megtanulhatnak az érdeklődő gyerekek tapétázni, parkettázni, varrni, festeni, horgolni, a nagyobbak pedig akár faragni, famunkákat elkészíteni is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük