Kezdőlap » Hobbi » Hogyan készítsünk ajándékot saját kezűleg?

Hogyan készítsünk ajándékot saját kezűleg?

Egy pár éve már nem csupán játékszerként tekintünk a gyurmára. Legalábbis a hőre keményedő, süthető gyurma verziójára biztos nem. Egy olyan speciális anyagról van szó, amiben az ügyes kezűek kiélhetik a kreativitásukat és bámulatos dolgok születhetnek puszta kézzel.
Mi is az a süthető gyurma? Kreatív és hobbi kellék boltokban kapható termékről van szó, több márkából is láthatjuk a polcokon, különböző árkategóriájú változatokból válogathatunk. Számtalan színben létezik, egy-egy színnek több árnyalatai is megtalálható. Ezen kívül vannak speciálisabb darabok is, amik például csillognak, vagy világítanak a sötétben, de akad olyan is, amelyik részben átlátszóvá válik a sütést követően.
Mi kell a használatához? Némi kézügyesség és határtalan fantázia. A süthető gyurma épp úgy viselkedik, mint a gyermekeknek szánt hétköznapi gyurma: kedvünk szerint formázhatjuk. Készíthetünk belőle állatfigurákat, gyümölcsöket, virágokat, bármit! Az elkészült formákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük el, majd azt tegyük be a sütőbe (legyen az gáz, vagy villanysütő), majd a gyurma csomagolásán olvasható utasítások szerint 130 fokon süssük 30 percig őket. Közben nem árt vetni rájuk pár pillantást, mert ha túl sokáig maradnak a melegen, akkor kellemetlen illat kíséretében furcsa állagot vesznek fel, és a színük is megváltozik. Ezt viszont nem szeretnénk.
Milyen eszközökre van szükségünk, ha hőre keményedő gyurmával szeretnénk dolgozni? Természetesen sok különböző színű gyurmára, késre, vagy szikére, amivel darabolni lehet. Ez az alapfelszerelés, de attól függően, hogy mit készítünk, egyéb alkatrészre is szükség van (akasztók, karikák, szerelőpálcák, gyűrűalap, fogó stb), amik bármelyik hobbiboltban beszerezhetők. Nem is gondolnánk, de sok, a háztartásban is megtalálható, például konyhai eszköz is igénybe vehető.
Szuper ajándékokat lehet ezzel a technikával készíteni, mert bármit is formázzunk meg, abból készíthetünk fülbevalót, medált, karkötőt, gyűrűt, mobil díszt, kulcstartót, asztali díszt, kabala figurát. És ez csak néhány ötlet a számtalan közül. Az interneten sok blogot, videót lehet találni ebben a témában, ahonnan ötleteket lehet meríteni az alkotáshoz. Az biztos, hogy egyedi, személyre szóló, szívvel-lélekkel készül minden megvalósított darab, hiszen időt, alapanyagokat és persze a meglepetés örömét csempésszük bele a kreálmányunkba, amit gyurmából elkészítünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük