Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk Adventi naptárt?

Hogyan készítsünk Adventi naptárt?

A boltokban rengeteg Adventi naptár van, de ezekben általában nagyon rossz csokik vannak, vagy jók, de azok nagyon drágák.
Az itthon készített és saját magunk által megtöltött Adventi naptár sokkal szebb, és a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésébe.
Amikor én gyerek voltam, apukám készített nekem falécekből egy karácsonyfa alakú falra rakható naptárt, és én varrtam hozzá 24 kis csizmácskát, abba raktam mindenféle finomságot. A legjobb naptár volt életemben.
Nagymamáknál még megtalálhatóak az úgynevezett fésűtartók, ha ezeket nem használják, akkor egyszerűen be lehet a kis mélyedéseket számozni, belerakni az édességet, és kész is a naptár.
Kicsi faszekrényeket lehet venni, ezeket lefesthetjük, és beszámozhatjuk. Ha olcsóbban akarunk kijönni, akkor óriás gyufásdobozt fessünk ki.
Még kreatívabbak mézeskalácsból ki is süthetik a naptárat.
Ha sejtelmesek akarunk lenni, akkor egy kötélre függesszünk ki 24 zsákocskát, a gyerekek találgatni fogják vajon mibe mi lehet, ahányszor elmennek mellettük.
Textilből is lehet készíteni zsákos felakasztós naptárt.
Akár szaloncukor papírba is csomagolhatjuk az édességet, ezt bárhova felakasztva. De naponta szigorúan csak egyet szabad kibontani.
Kis papírdobozt is készíthetünk, ezt elég megrajzolni, kivágni, és be lehet csukni a fülei segítségével.
Gyerekeknek nagy ötlet, hogy egy mini műfenyőre tesszük az adventi naptár elemeit, így keresgélni is kell bőven, meg még több karácsonyi hangulat is lesz tőle.
Érdemes megpróbálni a saját készítést, annál nincs szebb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük