Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk adventi naptárat?

Hogyan készítsünk adventi naptárat?

Az adventi időszak egyik kedvenc momentuma, amikor naponta kinyitjuk az épp aktuális ablakocskát az adventi naptáron. Egy szép adventi naptár nem csak a visszaszámlálást segíti elő december 24-éig, hanem rendkívül jó dekorációs elem is egyben, mely feldobja a lakást.
Elsőként vegyük az egyszerűbb adventi naptárakat sorra, például nagyon könnyedén készíthetünk piros színű filcből kis zsákokat, melyeket aztán beszámozunk, és egy aranyszínű szalag segítségével felaggatunk valahová. Az ilyen típusú adventi naptárat hamar el lehet készíteni, akár egy film alatt is összedobhatunk pár zsákocskát. Vannak olyan készen kapható, szintén filcből készített falra akasztható tárolóeszközök, pl. fésűtartó, melyeket szintén fel lehet használni ilyen célra. Csak egy számot kell mindegyik ablakra felvarrni, és máris kész is az egyedi adventi naptár. Szintén remek ötlet ha egy faszekrénynek az ajtóira festünk karácsonyi motívumokat, de mivel ez már több kreativitást igényel, csak azoknak ajánlott, akik több időt töltenek ezzel szívesen.

Az első ötlethez hasonlóan a piros filcből készített zsákokat akár a lakásban egy nagyobb helyre fel is függeszthetjük, így nagyobb izgalmat okoz majd a várakozás. Annak, aki nem szereti a sok helyet elfoglaló adventi kalendáriumot, érdemes öröknaptárat készíteni, mely csupán két fakockából áll, és melyen azt lehet számolni, hány nap van még hátra karácsonyig. Aki szeret kreatívkodni, akár nagyobb gyufásdobozokból is felépíthet egy naptárat, majd azt kedve szerint dekorálhatja.
Persze mindegyik típusú adventi naptárba csempésszünk minden napra valami kis apróságot, hogy a várakozás karácsonyig szórakozással és izgalmakkal teli legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük