Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készítsünk adventi koszorút saját kezüleg ?

Hogyan készítsünk adventi koszorút saját kezüleg ?

A karácsony előtti időszaknak , talán a leggyakrabban el‹forduló előkészületi szokása az adventi koszorúkon való gyertya, hétről-hétre történő meggyújtása. Mind a gyerekek, mind a felnőttek számára izgalmas pillanat, amikor a vasárnapi ebédnél fellobban a gyertya lángja, hiszen ez jelzi, hogy nemsokára itt a várva várt karácsony.

Ezeket a koszorúkat már meg lehet vásárolni virágboltokban, és különböző hipermarketekben, tegyük hozzá, nem kevés pénzért, holott töredékéből el tudjuk készíteni saját remekművünket otthon is , akár a gyerkőcök bevonásával is , hiszen ez egy nagyon klassz kreatív foglalkozás is , és természetesen az együtt töltött idő felejthetetlen emlékekké válnak.

Először is be kell szereznünk egy szalma vagy széna koszsorú alapot, ami nem kerül többe , mint 300 Ft.Szükségünk lesz még 6mm-es drótra vagy damilra, illetve ( ki – mit szeretne ) fenyőágakra, thujára, tiszafára, de akár műfenyőre is. A műfenyő kicsit drágább, viszont minden évben elő tudjuk venni. A műfenyőt, fenyőgirlandból daraboljuk, melyet hobbiboltokban lehet kapni. Szóval, a fenyő ágakat a koszorú tetejére helyezzük, úgy hogy kívülről is, belülről is fedje az alapot. Ezután a dróttal körbehúzzuk spirálszerű mozdulattal. A következő ágacskákat mindig az előző fenyők alá  tűzzük be, így szép egyenletes lesz a munkánk. Szintén drótozás, majd így tovább, amíg körbe nem érünk. A végén a drótot betűzzük az alapba.
Ezután következik a gyertyatartó tüske, melyet szintén olcsón meg tudunk vásárolni 40 Ft-ért darabját. Ezeket arany illetve ezüst színben árulnak. Vásárláskor figyeljünk arra, hogy harmonizáljon a gyertya színével, hiszen az aranyhoz a meleg színek, míg az ezüsthöz a hideg árnyalatok illenek. Ezeket szemben egymással betűzzük.
A következő lépés a díszítés. Nincs semmi szabály, csak a saját képzeletünk szab határt, hogy csinosítsuk ki. Lehet termésekkel, apró fa figurákkal, művirággal, kristályokkal, gyöngyökkel, gömbökkel, tobozzal, még kisebb plüss figurákkal is, csak arra az egyre figyeljünk, hogy meglegyen az összhatás. Ezeket ragasztó pisztollyal odarögzítjük.
Következik a masnik megkötése, és ragasztása, melyet általában a gyertyák tövében szokás elhelyezni. Ez is nagyon hangsúlyos, hiszen rendkívüli módon tudja kiemelni a gyertyánkat. Már nagyon sok szép szalagot lehet vásárolni, nyugodtan próbáljunk ki merészebb , csillogósabb anyagokat is .
Végül elhelyezzük a gyertyákat is. Egy kicsit melegítsük fel a gyertya tartó tüskéjét, és így sokkal könnyebben tudjuk ráhúzni a gyertyákat, anélkül, hogy megrepednének.
Miután elkészült, lehet gyönyörködni saját kezünk munkájában, és minden anyagköltséggel számolva, kijön az ember a bolti ár fele alatt. Olcsó is és kellemes élmény mindenki számára.
Ezek után már ott díszeleg az alkotásunk minden nap, egészen addig, amíg el nem érkezik a karácsony.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnepeink és megemlékezéseink

Az ünnepek fontos eseménynek számítanak. Ilyenkor vagy egy személyre, vagy egy eseményre emlékezünk. Magyarországon jelenleg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük