Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk adventi koszorút otthon?

Hogyan készítsünk adventi koszorút otthon?

Van olyan család, ahol karácsonykor ne kerülne az ünnepi asztalra egy helyes kis koszorú egy gyertyával? Vagy a hagyományos négy gyertyás adventi koszorú?
Ha jól belegondolunk, nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni őket, bátran álljunk neki összeállítani házilag. Nem a koszorúkészítők ellen beszélek, és nem az ő vevőiket akarom lebeszélni arról, hogy tőlük vegyenek kész alkotásokat, de az ügyes kezűek gond nélkül elbabrálhatnak vele otthon, és mennyivel jobb érzés a saját készítésű koszorúban gyönyörködni, mint egy vásároltban, nem igaz?
Néhány alapanyagot azért nem árt előtte beszerezni. Érdemes betérni egy kreatív, hobbi boltba, ahol minden fontos kellék megvásárolható. Keressünk koszorú alapot, ami változatos méretben és anyagból kapható. Van például hungarocell. Ez azért praktikus, mert stabil alapot ad, amit könnyen körbetekerhetünk, befedhetünk zöld ágakkal, növénnyel, és még beletűzni is egyszerű ezt-azt. Fenyőágakat, tuja ágakat, amiket általában ilye célra használnak, könnyű beszerezni a természetből, akár a saját kertünkből, vagy a szomszédtól kérve. A méretre vágott ágakat dróttal vagy valami szép karácsonyi színű szalaggal körbetekerve rögzítsük az alapon. Ha sikerül szereznünk valami bogyós növényt, például vörös áfonya bogyókkal teli ágat, azokat is tűzzük bele, igazán fel fogja dobni a sima zöldet! De ha csak egyszerű szár nélküli bogyóink vannak, azokat ragasztóval is felilleszthetjük a zöld ágakra.
A hagyományos adventi koszorú elengedhetetlen kelléke a 4 db gyertya, amiből 3 lila, és 1 rózsaszín. Olyat válasszunk, aminek van egy tüskés tányéros talpa, hogy bele tudjuk szúrni az alapba (és ez nem mellesleg felfogja a lecsöpögő viaszt is).
A koszorú ízlés szerint díszíthető még egyéb aprósággal, amit otthon találunk, vagy a boltban meglátva beleszeretünk. Legyen ez pici masni, szárított narancskarika, kis tobozok, vagy egyéb termések, apró gömbök.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük