Kezdőlap » Iskolakezdés » Hogyan készítsük fel gyermekünket az iskolakezdésre?

Hogyan készítsük fel gyermekünket az iskolakezdésre?

Nyári szünetben a gyermekek napi rutinja gyakran felborul és merőben eltér az iskolaidőben megszokottól. Később ébrednek reggel és később is kerülnek ágyba este. Ez betudható a nyári időszámításnak is, hiszen a gyermekeket világosban elég nehéz lefektetni aludni, még javában kint játszanának a játszótéren vagy az udvaron.
Célszerű az iskolakezdés előtt egy-két héttel visszaállni a megszokott napi rutinra, hogy az iskola első napjaiban ne ütközzünk nehézségekbe. Reggel időben kell ébreszteni, majd tartalmas programokkal eltölteni a napot és este időben lefektetni őket, így nemcsak a gyermek, de a pedagógusnak is könnyebb dolga lesz, hiszen koncentráltabb diák ül az óráján.

Ha gyermekünk betegségre hajlamosabb, hangsúlyt kell fektetni arra, hogy rendszeresen mossa a kezét. Hiszen a betegségek leginkább cseppfertőzés útján terjednek. Meg kell tanítani hogyan kell alaposan kezet mosni és fel kell hívni a figyelmét arra, hogy étkezés előtt, kinti játék és vécéhasználat után se felejtse el ezt a rövidke, de annál hasznosabb folyamatot.
Ha mégis megbetegedéssel találjuk szembe magunkat és a gyermeknek 37,5 fok feletti a láza, hány és bágyadt mindenképpen tartsuk otthon – legalább 24 órára -, így diáktársait nem tesszük ki fertőzésveszélynek.

Amennyiben tartós betegségben szenved – allergia, cukorbetegség, epilepszia, stb. – mind a pedagógusok, mind a helyi illetékes védőnői szolgálatot értesíteni kell, hogy sürgős esetben a gyermek azonnali, szakszerű ellátásban részesülhessen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogy telik a nyár vége a diákoknak?

Diákok, kisdiákok százezrei kezdik meg minden év szeptemberében a tanulmányaikat. Túlnyomó többségük szomorúan veszi tudomásul, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük