Kezdőlap » Autó » Hogyan készítsük fel autóinkat téli közlekedésre?

Hogyan készítsük fel autóinkat téli közlekedésre?

Emberek elképesztő sokasága vesz részt a közutakon gépkocsit vezetve, tudatos odafigyelést, igénylő feladatot teljesítve, munkájukat vagy éppen csak kedvtelési szándékaikat kifejezve.
Téli időszak megfelelő felkészülése nélkül igen csak veszélyhelyzetben kerülhetünk, beszélve arról az esetekről mikor elkezd lefagyni az útburkolat. Tudomásul kell vennünk a tél adta útviszonyokat meg változtató, vezetéstechnikát igénybe vevő, vezetési szokásainktól eltérően rá kényszerülve a sebesség korlátozásokat a jeges havas útviszonyokat a ránk telepedő vezetési nehézségeket leküzdenünk.
Gépjárműveinket a téli átállásra készítsük elő. Abban az esetben, ha a külső hőmérséklet eléri a mínusz 5 fokot, mind ezt figyelembe véve, készítsük elő az elrakott téli autóguminkat. Megfelelő szakműhelyben, azt szereltessük fel az autóinkra. A téli időjárási felkészüléseinket tovább folytatva, ellenőrizzük az ablakfolyadékot tartalmazó tartályunkban lévő szélvédőlemosó állapotát. Amennyiben szükséges, cseréljük át azt a megkívánt téli üzemmódnak megfelelően.
Természetes, hogy autóinkon vannak üveg felületet képező karosszériai elemek, a látásainkat biztosító a vezetéshez nélkülözhetetlen eszközök. Tél beálltával biztosítsuk ezek jég és hó mentesítését a következő módon. Szélvédőnket, ablakainkat tegyük tisztává, vagyis mossuk le autósamponos vízzel, és töröljük szárazra. Ezek után, vigyünk az üvegekre páramentesítő szert jól elkenve, nehogy foltos maradjon az üveg. Mikor ezzel meg vagyunk, eleget téve a téli időjárás viszontagságainak bátrabban indulhatunk gépkocsinkkal közlekedni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük