Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan készítsük fel a gyermekünket a testvér érkezésére?

Hogyan készítsük fel a gyermekünket a testvér érkezésére?

A legszebb dolog amikor egy újabb jövevény, kisbaba érkezik a családba. Ahol már van egy vagy esetleg több gyermek is komoly gondot jelent, hogy fog reagálni az új testvér érkezésére, elfogadja-e vagy dühös lesz vagy félelmei lesznek-e. Ezek a kérdések után az merül fel következőnek, mikor mondjam el neki.

Erre elég sokféle magyarázat van, hogy mikor érdemes elmondani egy kistestvér érkezését. Semmiképpen nem szabad addig elmondani, amíg át nem esünk a legkritikusabb időszakon, amikor a legtöbb vetélés fellép és komplikáció. Érdemes megvárni a nagy bejelentéssel legalább a 12. hét elmúltát hisz ezután már kisebb az esélye egy vetélésnek.

Éppen elég nehéz azt elfogadni egy gyermeknek, hogy testvére lesz és ha bekövetkezik a nem várt baj és gondok lépnek fel azt még nehezebb neki elmondani és nehezebben tudja megemészteni, hisz ők ezt nagyon nehezen tudják feldolgozni.
Amikor már elég előrehaladott a terhességünk akkor érdemes ezt kellő körültekintéssel elmondani neki, amikor van időnk rá, hogy válaszoljunk az esetlegesen feltett kérdésekre és ne akkor mondjuk el amikor van éppen tíz percünk ezt közölni vele és már rohannunk is kell.

Biztos, hogy lesznek kérdései, hisz ez egy teljesen új helyzet a számára, mindenképpen érzékeltetni kell vele, hogy őt ettől még ugyanúgy fogjuk szeretni és ugyanúgy fogunk vele törődni csak most már lesz akivel ő is majd törődhet. Engedjük, hogy velünk együtt várja ő is a babát, segítsen a kiságy előkészítésénél és tájékoztassuk, hogy mennyi idő még mire megszületik. Ha őt is beavatjuk az előkészületeknél nem fogja kívül állónak érezni magát és ő is izgalommal fogja várni testvérét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan neveljük szobatisztaságra a gyermeket?

Amikor elérkezik az idő, hogy levegyük a pelenkát és előkerüljön a bili, akkor ne várjuk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük