Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan készítsük el ételeinket egészségesen?

Hogyan készítsük el ételeinket egészségesen?

Mindennapos témáink közé tartozik, hogyan óvjuk meg egészségünket, hogyan éljünk egészségesebben.
Az egészséges életmódba bele tartozik a mozgás és az étrendünk is.
Generációkat visszalépve az ételek még zsírral készültek. Hétvégenként került az asztalra a nehéz, zsíros pörkölt vagy leves, hideg élelmiszerként a háztáji haszonállatokból készült ételek, mint a tepertő, szalonna, füstölt dolgok. Igaz, hogy abban az időben még nem tartalmaztak ennyi mesterséges anyagot az ételek, mint napjainkban. A hús az udvarban nevelt és magunk által termelt takarmánnyal etetett állatokból származott. A tejet a békésen legelésző tehén adta, aki nem táppal volt etetve, a csirkének volt ideje kukoricán felnőni és nem hat hét alatt lett felfújva mesterségesen előállított tápokkal.
Napjainkban sok minden megváltozott, más a felfogás, mindennapos rohanó életvitelünk nem teszi lehetővé, hogy órákat töltsünk a konyhába. Többször nyúlunk a félkész élelmiszerekhez, a zacskós, gyors megoldást kínáló termékekhez. A probléma abban rejlik, hogy ezekben nagyon sok egészségtelen dolog található, tartósítószerek, hozzáadott ízfokozók amivel elérik, hogy az ízlelésünk a természetes fűszereket háttérbe szorítsa. Sósabban eszünk ami a szervezetünk vízháztartását kedvezőtlenül befolyásolja, keringési problémáink adódhatnak.
A főzési eljárás során figyeljünk az ételek egészséges elkészítésére, hogy minél több ásványi- és tápanyagot megőrizzünk. Erre több módszer létezik.
Párolással, kevés víz, zsiradék hozzáadásával is elkészíthetjük ételeinket.
Sütés alkalmával használjunk sütőzacskót, amibe a húst belehelyezve fűszerekkel együtt és légmentesen lezárva a hús a saját zsiradékában készül el. Nagyon egészséges és ízletes étel készíthető.
A bő zsiradékban való sütés helyett vegyünk sütőben elkészíthető termékeket amihez jóval kevesebb zsiradék hozzáadásával is elérhetjük ugyanazt az ízhatást.
Sertés zsír helyett főzzünk olajjal, sűrítésre használjunk keményítőt amivel kiválthatjuk a rántást.
Kis odafigyeléssel sokat tehetünk egészségünkért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük