Kezdőlap » Étel » Hogyan készíthetünk téli fagyit otthon?

Hogyan készíthetünk téli fagyit otthon?

A téli fagyi egy olyan finomság, mely manapság már a retró édességek körébe tartozik. Hogyha mi magunk is szeretjük ezt az egyszerű, ám annál finomabb desszertet, akkor most ahelyett hogy elmennénk a boltba és vennénk, készítsük el házilag.
Ehhez vegyünk elő 25 dekagramm étcsokoládét, 50 dekagramm darált kekszet, 25 dekagramm krémsajtot, színes díszítőcukorkákat tetszés szerint, valamint 16 darab fagylaltos tölcsért. Az adagokból is jól látható, hogy az egészből 16 darab desszert lesz. A házi téli fagyi elkészítését kezdjük el azzal, hogy felolvasztjuk vízgőz fölött a csokoládét, amit korábban apró darabokra tördeltünk. Amíg olvad a csoki, és amíg végezzük a hőmérséklet optimalizálást, addig a fél kilónyi darált kekszet összedolgozzuk a krémsajttal, és körülbelül olyan pingponglabda nagyságú golyókat formázunk belőle a kezünkkel.
Igyekezzünk akkora golyókat készíteni, hogy pont beleférjenek a tölcsérekbe, de ne legyenek olyan kicsik hogy beleessenek, és arra is ügyeljünk, hogy mindegyik tölcsérbe jusson. A krémgolyókat belehelyezzük a tölcsérekbe, és ha mindez megvan, akkor mindegyiket lelocsoljuk az olvasztott csokoládéval úgy, hogy eltakarja az összes golyócskát. Még mielőtt megdermedne rajta a csokoládé, díszítjük ízlés szerint cukorkákkal. Ehhez felhasználhatunk színes díszítőcukorkát, csokoládés díszítőcukorkát, csokoládéreszeléket, díszítő gyöngyöt, vagy tulajdonképp bármilyen színes, vagy díszítő élelmiszert, amit illik ehhez az ízkombinációhoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szedres túrókrém-kehely

Ha nyáron valamilyen gyors desszertre vágyunk, kiváló választás lehet ez a túrós, savanykás ízű pohárkrém. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük