Kezdőlap » Étel » Hogyan készíthetünk saját szaloncukrot?

Hogyan készíthetünk saját szaloncukrot?

A szaloncukor a karácsony elmaradhatatlan kiegészítője, hiszen ki ne szeretné lecsipegetni a fáról, és megenni ezt a finomságot?! Hogyha szeretnénk nagyot alkotni, akkor idén választhatjuk azt is, hogy saját magunknak készítjük el a szaloncukrot, így nem csak pénzt spórolunk, de ha ajándékba adjuk, örömet is szerzünk vele szeretteinknek.
Ahhoz, hogy körülbelül 40 darabot csináljunk, szükségünk lesz 20 dekagramm hántolt mandulára, 15 dekagramm porcukorra, 5 cl rumra –valódi rumra van szükség, nem pedig aromára!- egy evőkanál kandírozott narancshéjra, és végül 20 dekagramm étcsokoládéra. Ezekkel az összetevőkkel tudjuk elkészíteni a saját marcipános ízű szaloncukorkáinkat, ami körülbelül már két órán belül fogyasztható is lesz.
A mandulát porrá kell őrölnünk, és ehhez hozzákeverni a porcukrot, valamint a rumot, és némi vizet, de nem sokat, csak pontosan annyit, hogy egy masszává álljon össze az anyag. Kevés vízzel dolgozzunk, apránként adagoljuk. Fontos, hogy kézzel keverjük össze, és ha már kezd összeállni, akkor mehet bele a narancshéj is. Hogyha készen vagyunk, a massza jól összeállt, akkor formázzunk belőle szaloncukor nagyságú és alakú darabkákat, és tegyük őket egy sütőpapírra. A csokoládét ekkor olvasszuk fel gőz fölött, és egyesével mártogatjuk meg benne egy villa segítségével a cukrokat. A sütőpapírra tesszük őket mindig vissza, és ott várjuk meg, hogy a csokoládé megdermedjen rajtuk. Hogyha a csoki megdermedt, akkor pedig az általunk kiválasztott csomagolópapírba csomagolhatjuk őket egyesével.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük