Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan készíthetünk különleges répatekercset?

Hogyan készíthetünk különleges répatekercset?

A húsvéti ünnepi asztalra sok finomság kerül, ilyenkor a leggyakoribb a sonka és tojás, kaláccsal. Ám, kis fortéllyal nagyon látványos és izgalmas ételt készíthetünk húsvétra, egyszerű kelt tésztából.
Ehhez szükségünk van az alábbi dolgokhoz:
• 1csomag kelt tészta (lapos, téglalap alakút válasszunk)
• 1 tojás a tészta kenéséhez
• Egy kúp alakú sütőforma, amelyet mi magunk is elkészíthetünk: használt fémdobozból vágjunk ki V alakú formát, majd ragasszuk össze, vagy kartonból vágjunk ki egy kúp( V ) alakú formát, ragasszuk össze a széleit, majd ezt vonjuk be sütőpapírral, hogy a tészta ne ragadjon rá, amit szintén odarögzítünk. Erre kerül majd a tészta, viszont ezt le kell húzni sütés előtt.)
• 1csokor petrezselyem a díszítéshez
• Színezőfesték, ha kapunk szép narancssárga festéket, az tökéletes,de a sárga és piros keverékével is elérhetjük ezt a színt.
• Tetszőleges mennyiségű főtt tojás a tojássalátához
• Majonéz és tejföl
• Só, bors

Első lépésben a már felengedett kelt tésztát egy vágódeszkára helyezzük, és körülbelül 1,5 cm-es darabokra vágjuk hosszanti irányban. A levágott csíkokat óvatos mozdulatokkal „kígyó „ alakúra hengereljük. Fogunk egy sütőformát, és alulról kezdve, rátekerjük a tésztát. Tojással lekenjük, majd a sütőben 200°C –on aranysárgára sütjük.
Amíg sül, előkészítjük az ételszínezéket, kis tálkába tesszük, és előkészítünk egy ecsetet a kenéshez.
A majonézt kis tejfellel egy üvegtálban felhígítjuk, fűszerezzük ízlés szerint, majd a főtt tojásokat apró darabokba vágva összekeverjük a majonézes alappal. Készíthetjük a tölteléket akár sajtból, vagy sonkából is.
Ha a tészta megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után egyenként megfestjük az ételszínezékkel, mindig várjuk meg az festett oldal megszáradását. Ha készen vagyunk a tojássalátát óvatosan beletöltjük a henger alakú formába, és petrezselyemszárakkal díszítjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a kínai „Lunar New Year”?

A kínai hagyományőrző szokások között szerepel az óévbúcsúztató ,a szilveszter-újév ünnepe, melyet 15 napon át …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük