Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készíthetünk füstös szemsminket szilveszterre?

Hogyan készíthetünk füstös szemsminket szilveszterre?

A manapság legnépszerűbb bulisminket, a smokey eyest, azaz füstös szemet bárki elkészítheti otthon, hiszen egyáltalán nem nehéz, ám mégis ez a legjobb, legcsábítóbb sminkköltemény. A füstös szem elkészítéséhez szükség van egy sötét szemceruzára, például feketére, és plusz néhány olyan színre, amelyek egymással harmonizálnak.
A fantasztikus szilveszteri smink elkészítéséhez először az egész szemhéjunkat kifestjük, egészen a szemöldökcsontig szemhéjpúderrel. Érdemes gyöngyházfényű szemfesték árnyalatot választani, mert attól a tekintetünk szép, és üde lesz. Ezt követően a mozgó szemhéjra – vagyis amelyik nem látszik ha kinyitjuk a szemünket-, felvisszük a középső, azaz az eggyel sötétebb árnyalatot. A legsötétebb színt kizárólag a szemhéjunk aljára vigyük fel, majd az eddig felvitt színeket óvatosan mossuk össze. Hogyha ezzel az egésszel megvagyunk, akkor vegyük elő a fekete szemceruzát, és a szemhéjunk felső szélét húzzuk ki vele, valamint ha nagyobb a szemünk az alsót is. Ha kicsi a szemünk, akkor az alsó szemhéjunkat ne húzzuk ki szemceruzával, mert az tovább kicsinyíti optikailag a szemünket. Ha mindennel készen vagyunk, már csak meg kell nagyobbítanunk a tekintetünket, ehhez pedig egy csillogó árnyalatú szemhéjpúderral vonjuk be a szemöldök alatti részt, mely így még nyitottabbá varázsolja szemünket.
Habár az előbb említett füstös szemet bárki el tudja készíteni, egy durvább változatát, a szaténos extrém-fekete füstös szemet csak kevesen tudják jól elkészíteni, és viselni. Ehhez matt, vagy szaténfekete szemhéjpúdert és egyetlen világos árnyalatot választunk, és ugyanúgy készítjük el a sminket, mint az előbb, csak most fekete szemhéjtussal emeljük ki a tekintetünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük