Kezdőlap » Internet » Hogyan kerüljük ki a kötelező “lájkolást”?

Hogyan kerüljük ki a kötelező “lájkolást”?

A közösségi média megjelenése után nem sokkal rengeteg olyan oldal jelent meg, mind külföldön mint itthon, amely tele van vicces, humoros tartalommal. Ezek a képek szórakoztatóak, megnevettetik az embereket, és nem mellesleg ilyen időkben el is kell a szórakoztatás. Ezek az oldalakat is ugyan úgy lehet kedvelni mint a többi Facebook-os oldalt, tele vannak képekkel, bejegyzésekkel, videókkal, amelyek jó kedvre derítik az embert. Nem ritka, hogy egy-egy oldalon naponta több 10 ilyen cikk jelenik meg, és általában van 4-5 amelyek akár hetekig is megújítanak, vagyis több héten keresztül teszik ki ezeket a bejegyzéseket. Minden ilyen oldalon tartozik egy blog, vagy egyszerű weboldal, ahová ki rakják ezeket.
Ezeknek azonban a legnagyobb hátránya, hogy a legtöbb ilyen oldalt (az utóbbi időben egyre több oldal hagyja el ezt a szokást) lájkolni, vagyis kedvelni kell mielőtt megtekintenénk az ott található tartalmakat. Igazán ez nem túl fair, mert honnan tudhatná valaki, hogy neki tetszik-e egy olyan valami, amit még meg sem nézett?
Ennek kiküszöbölésére azonban van egy nagyon egyszerű mód. Nem kell venni semmit, és nem is kell feltelepíteni semmit. Egyszerűen az adott oldalon kattintani kell jobb gombbal és meg kell tekinteni az oldal forrását. Abban jól felismerhető általában kék színű link mutat arra tartalomra, amit meg akarnak nekünk mutatni. Sok oldal azonban ezt úgy küszöböli ki, hogy letiltja a jobb gomb használatát. A következő módszer ellen azonban, nincs mit tenni:
A címsorba az oldal címe elé írjuk be, hogy “view-source:” majd entert nyomva eljutunk a forráskódhoz.
Ezáltal nem kell hosszú perceket várni, vagy másodperceket, vagy nem kell feleslegesen belájkolni egy oldalt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük