Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan kerüljük el túl sok látogató érkezését az első napokban?

Hogyan kerüljük el túl sok látogató érkezését az első napokban?

Amikor az új családtaggal hazaérünk a kórházból mindenki kíváncsi rá, mindenki meg szeretné fogni, puszilgatni. Nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb pillanat amikor ezt a sok kíváncsiskodót fogadnunk kell.

A gyakorlott szülők tudják, hogy ilyenkor nem a megfelelő az idő a látogatásra ők biztos várni fognak, hogy a kellő időpontban érkezzenek. A többieknek óvatosan persze, hogy ne legyen sértődés a tudtukra kell adni, hogy most léptétek szinte át a kórház kapuját inkább később jöjjenek. Ilyenkor az anyának is pihenésre van még szüksége és a babának is.

Fontos, hogy ki tudjon alakulni a napi rutin, mikor alszik a baba, mikor eszik és mikor van ébren. Ezt mindenképpen érdemes megvárni és amikor már tudjuk, hogy alakul a napi rendje akkor megmondani, hogy mikor látogassanak meg minket. Persze ezt sokan úgy élik meg, hogy biztos nem akarják őt a pici közelébe engedni pedig ez csak a gyermek javát szolgálja. Amikor még csak párnapos nincs szüksége, hogy kézről kézre járjon. Főleg az őszi és a téli időszakban célszerű ezt betartani, hisz ekkor a legnagyobb a légúti betegségek kockázata, ilyenkor könnyebb egy náthát megkapni, mint nyáron. Lehet, hogy a vendég még nem is tudja, de már lappang benne valamilyen betegség, melyet a baba könnyen elkaphat.

Persze a nagyszülőket nem lehet távol tartani, de talán nem is baj, hisz egy nagymama segítségét el lehet fogadni, főleg első gyermeknél, ők már felneveltek egy gyereket és minden bizonnyal nagyobb a tapasztalatuk, így addig is tudunk pihenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük