Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan kerüljük el a szilveszteri másnaposságot

Hogyan kerüljük el a szilveszteri másnaposságot

Bizony a szilveszteri mulatozásban ritkán gondolunk a másnapra, nem tartjuk fontosnak, hiszen csak egy a fontos ezen az estén: hogy jól érezzük magunkat, önfeledtek legyünk, és szeressük egymást. Az alkohol ezekben mind segít nekünk, de néha-néha beadja a számlát is. Egy régi hagyományban az alkohol ivása, a gonosz, rontó szellemeket űzi ki testünkből, de akár igaz ez, akár nem, ha mértékkel tesszük, nem lesz gondunk belőle.
Ha mégis kicsit többet ittunk volna, mint amennyit testünk tünetmentesen tud kezelni, pár jó tanács talán segítő.
Vannak „népi gyógymódok” a másnaposságra, ezt vagy megfogadjuk, vagy nem. Ilyen például a kutyaharapást szőrével típusú is, de zeke közül talán az úgynevezett „bloody Mary” az, amelyiknek jogos alapja lehet, de ha rendbe nem is hoz, az biztos hogy alaposan megtisztít. Egyet nem árt azonban betartani: minden pohár ital után (talán a sörnél eltekinthetünk ettől), igyunk meg egy kis pohár vizet. Mivel a vízhiány okozza gyakran a másnaposság főbb tüneteit. Másik félig alapos kúra, a gyümölcsevés. Bizonyos gyümölcsök kedvezően befolyásolják a gyomor savállagát, ezáltal egyensúlyt teremthetnek egy hosszú éjszaka után.
Ha tudjuk, hogy inni fogunk, mindig együnk előtte, és vagy közbe is. Nálunk talán a zsíros kenyér hagymával, uborkával a kedveltebb, de próbáljunk könnyen elkészíthető sült krumplit falatozgatni, jól felfogja a kellemetlen savakat.
A sajtok, a dió, mogyoró, és nem is olyan meglepő, de szalonnás falatkák, kolbászfalatkák, mini szendvicsek is segítenek a másnaposság gyötrő kínjait elkerülni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük