Kezdőlap » Karácsony » Hogyan kerüljük el a karácsonyi vásárlási lázat?

Hogyan kerüljük el a karácsonyi vásárlási lázat?

Már hetek óta látatóak karácsonyi díszek az üzletek kirakatában és a multik is bőszen hirdetik a különféle akciókat. Csoki mikulást és hóembert bármely sarkon be lehet szerezni már 7 héttel karácsony előtt. Mindez arra készteti a vásárlókat, hogy minél előbb megkívánják és megvásárolják a szükséges dolgokat. Később viszont még fényesebb, még csillogóbb, azaz még vonzóbb reklámok következnek, és egyik-másik ajándékot vagy díszt félretesszük és vásárolunk helyette mást. De még az is lehet, hogy végül a vásárolt holmit a megajándékozott az ünnepek után visszaviszi kicseréltetni, mert még ezzel a többszörös szűrővel sem sikerül megfelelő meglepetést választani.
A kulcs a reklámok csábításában áll, és – sajnos – önmagunk és a megajándékozandók nem jó ismeretéből. Ha karácsonyi meglepetést akarunk adni, inkább üljünk le egy nyugodt helyen, ahol a környezet nem befolyásol minket, és gondoljuk át, kiről van szó, mit szeret, mire van szüksége, milyenek a körülményei, és végül: ezek alapján mi az, ami jó ajándék lenne, aminek örülne? Még tovább gondolva: minek örülne tőlem?

Egészen más az üzenete, ha az ember a barátnőjétől kap egy gyereknevelési kézikönyvet, mint ha az anyósától. Más kapcsolati mélységet mutat, ha vicces bögrét ajándékozunk, mint ha modellragasztót vagy ékszert.
Ha megvan a koncepció, amivel már tényleg elégedettek vagyunk, utána kezdjünk el keresgélni ebben a vonalban. Eleve sok mindent elkészíthetünk magunk is, például dekorációt, feliratos vagy mintás pólót, kötött pulóvert, személyes kapcsolaton alapuló társasjátékot, stb. Ha pedig vásárolni kell, ne térjünk el az eredeti tervektől csak egy meggyőző reklám vagy egy árleszállítás kedvéért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük