Kezdőlap » Internet » Hogyan kerüljük el az internetes társkeresés veszélyeit?

Hogyan kerüljük el az internetes társkeresés veszélyeit?

Amikor regisztrálunk egy internetes társkereső oldalon, mert nincs időnk, lehetőségünk más módon párra lelnünk, vagy teljes kétségbeesésünkben tesszük, mert folyamatosan csalódnunk kellett, be kell tartanunk pár íratlan szabályt, amivel saját magunkat óvhatjuk meg a hazug, unatkozó emberekkel szemben, akik csak kihasználják az érzéseinket.
Tudnunk kell, hogy az interneten ahol virtuálisan találkozunk emberekkel bármit felvállalhatunk, más személyiségjegyekkel ruházhatjuk fel magunkat, hisz nincs kontroll, mondani, írni bármit lehet.
Aki érzékenyebb, könnyen megégetheti magát ebben az élettérben.
Nagyon fontos, hogy soha ne adjunk ki magunkról olyan személyes információt, bármennyire is szimpatikus az illető vagy úgy érezzük őt kerestük, amit feltudnak használni más célból és ellenünk fordíthatják. Általánosságokban beszélgessünk és törekedjünk a mihamarabbi személyes találkozásra. Meglepődünk, hogy ilyenkor hány magasnak mondott ember mégis alacsony, vagy hogyan tagadnak le emberek több évet a korukból.
Képeket olyat töltsünk fel ami nem szabálysértő, nem használható fel más célból. Törekedjünk a pozitív tulajdonságaink megismertetésére, de ne túlozzunk, előbb utóbb úgy is kiderül a füllentésünk.
Aki nem eléggé „öreg róka” az internet területén könnyen sérülhet a lelke, ugyanis már chetelés közben úgy érezhetjük, megtaláltuk az Igazit és nem valós érzelmeket táplálunk irányába. A későbbiekben ez nagy csalódást hozhat, hiszen nem létező tulajdonságokkal ruházzuk fel a másikat.
Összességében, tehát ne higgyünk el mindent , ne dőljünk be a szép szavaknak és a személyes találkozást részesítsük előnyben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük