Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kerüljük el a megfázást?

Hogyan kerüljük el a megfázást?

Magyarországon a megfázás a leggyakoribb betegségek közé tartozik. Fontos, hogy megfelelő praktikákkal a megfázás és az influenza időszakát meg lehet úszni a betegség elkapása nélkül.

Melyek ezek a praktikák?

Általában a televízióban be is jelentik, hogy jön a megfázás, jön az influenza, jön a nátha időszaka. Nos ekkor kell nekünk az immunrendszerünket erősíteni.

De, hogy is tegyük mindezt?

Először is nem árt beszerezni egy-két doboz C-vitamint, melyből minden nap egy szemet be kell venni. A hűtőt fel kell tölteni vitamin forrással, vagyis zöldségekkel és gyümölcsökkel. Ezek még több vitamint juttatnak a szervezetünkbe, mely segíti a betegség elkerülését.

A nátha terjengő korszakában érdemes gyakran kezet mosni, haza érve egyértelmű, de nem árt a munkahelyen is akár naponta több tízszer is megejteni a kézmosást, evés előtt feltétlenül, hiszen a kezünkön hamar megragadna a baktériumok, vírusok. Esténként fürdéskor ne a gyorsaság legyen a lényeg, zuhany helyett válasszuk a forró fürdőt, üljünk benne fél órát-órát, mivel a meleg öli a baktériumokat. Így jól átmelegszik a testünk.

Öltözzünk rétegesen, de ne annyira, hogy megizzadjunk, mert akkor viszont még hamarabb betegek leszünk, ha egy sima séta közben is majd meggyulladunk, mert annyira felöltözködtünk, majd jön az utcán lehúzzuk a cipzárt és már betegek is leszünk.

Igyunk esténként forró teát mézzel és citrommal, esetleg igyunk meg egy vitaminos pezsgő tablettát. Esténként együnk meg egészben egy cikk fokhagymát, mivel a fokhagyma baktérium ölő hatású és immunerősítő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi is az a klón és klónozás az élőlényeknél

Ha tápközegben egyetlen sejt sorozatosan osztódik és leánysejteket képez, akkor azonos sejtek képződnek,például ha ugyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük