Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan kerüljük el a bőr irritációját a láb borotválásánál?

Hogyan kerüljük el a bőr irritációját a láb borotválásánál?

A sima, szőrtelen lábakat a nők nagy része fontosnak tartja. A zavaró szőrszálakat legtöbbször borotválással távolítják el. Különleges felszerelésre az eljáráshoz nincs szükség, csak egy borotvára, és borotvahabra. A láb borotválását általában hetente többször meg kell ismételni: elsősorban télen, a napfény hiánya miatt, a növekvő szőrszálak még sötétebbnek látszanak. Az érdes borosta ráadásul rendkívül kellemetlen tapintású.

Ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el,, a lábakat már a borotválás előtt ápolni kell. Először meleg vízzel tisztítsuk le, lehetőleg pH-semleges, ápoló hatású lemosót használva. Ezután vigyük fel a borotvahabot, esetleg a borotváláshoz használható szappant, vagy gélt a lábainkra, és alaposan masszírozzuk a bőrbe. A habnak sűrűnek, és keménynek kell lennie: csak a jó minőségű borotvahab garantálja az optimális eredményt. Miután a habot a bőrbe masszíroztuk, várjunk néhány percet, míg a szőrszálak puhává válnak. A borotválásnál legyünk óvatosak, hogy ne sértsük fel a bőrt. Mindig a szőr növekedési irányával szemben borotváljunk. Végül alaposan, meleg vízzel mossuk le a habot: ha csak egy töröközővel szedjük le, bőrirritáció alakulhat ki.

A borotválás után fontos az ápoló krémek használata. A speciális, borotválás utáni krémek ideális választást jelentenek, de a testápoló is megfelel a célra. A speciális készítmények előnye, hogy olyan összetevőket tartalmaznak, melyek pótolják a bőr nedvességtartalmát, és nyugtató hatásúak. Egyes termékek a szőrnövekedést is késleltethetik, ezeket általában 30 percig kell a bőrünkön hagyni, majd lemosni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük