Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kerülhető el a pelenkakiütés?

Hogyan kerülhető el a pelenkakiütés?

Mikor megérkezik egy új családnak, néha az ember teljesen elveszettnek érzi magát, számos fontos információt kell megtanulni, és a nem várt helyzetek csak nehezítenek ezen. A bab higiéniája rendkívül fontos a pici egészsége és fejlődése szempontjából. A baba megóvása érdekében minden vele töltött foglakozás előtt és minden pelus csere után mossunk kezet.
A fürdetés nagyon fontos része a babaápolásnak. Amikor a baba bőrét töröljük, mindig új törlőkendőt kell használni. Fontos, hogy a babát tisztán tartsuk ezért kell újszülött korban minden este megfürdetni, ezt érdemes a későbbi időszakokban is megtartani.
Amikor hazavisszük az újszülöttet minden anyuka és apuka a karjaiban akarja tartani gyermekét, ám fontos tudnunk, hogy a baba bőre fele olyan vastag, mint a miénk. Ezért az első néhány hónapban a baba bőrének védelme nagyon fontos.
A pelenkakiütés elég gyakori jelenség, minden óvatosság és körültekintés ellenére jelentkezhet.

Általában az okozza, hogy a baba bőre hosszabb ideig érintkezik a pelenkában lévő vizelettel és széklettel, ezért ajánlott sűrűbben tisztába tenni. Az enyhe mértékű pelenkakiütésnél csak a pelenkával fedett területen jelentkeznek rózsaszín vagy piros kiütések. Ám van súlyosabb fokozata is amikor akár fájdalmas is lehet a baba számára, ilyenkor a bőr kirepedezik, betöredezik és hólyagok jelentkeznek a bőrön.
Az elkerülés érdekében gyakrabban ellenőrizzük a pelenkát. Amennyiben a pelus székletet is tartalmaz alaposan tisztítsuk meg a baba bőrét. Védeni kell a bőrét az irritáció ellen erre használandók a popsikenőcsök. Mindig a megfelelő méretű pelenkát használjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük