Kezdőlap » Családi élet » Hogyan kerülhetjük el az állatok által terjesztett betegségeket?

Hogyan kerülhetjük el az állatok által terjesztett betegségeket?

Az, hogy valamilyen állatot tartunk a kisgyermek mellett fontos része a nevelésnek, hiszen ezzel nemcsak az állatok szeretetére neveljük csemeténket, hanem arra is, hogy felelősségteljes legyen, és rendszerességet tanuljon.
Azonban ahhoz, hogy felelős állattartásra tudjuk nevelni a gyermekünket, fontos hogy mi magunk is jó példát mutassunk neki, például abban, hogy a kisállatot is tisztán, egészségesen tartjuk. Vagyis minden szükséges állategészségügyi teendőket betartunk, hiszen egy-két állatbetegség emberre, vagy épp gyermekre is fenyegető lehet. Az állatokat például könnyebben megfertőzik a különböző paraziták és élősködők, amik a gyerekre is veszélyesek lehetnek. Ilyenek például a bélparaziták, melyek igen egyszerűen a gyermek közelébe kerülhetnek, mivel az állatok ürülékével terjednek, ezek közül a leggyakoribb a bélférgesség és az emésztőrendszer parazitás fertőzése.
Ahhoz, hogy ne legyen semmi baj, elegendő hogyha a gyerkőc mindig megmossa a kezét állatsimogatás után, és mi pedig néhány havonta féreghajtót adunk az állatnak. A cicák és kutyák nemcsak bolhásak lehetnek, de akár atkák is kerülhetnek a szőrükbe, így nagyon fontos hogy ezeket is megelőzzük, és figyeljünk oda az állat tisztaságára is. Szintén fontos, hogy tanítsuk a kisgyermeket megfelelő bánásmódra a házi kedvencekkel kapcsolatosan, így például elkerülhetjük az olyan kellemetlenségeket, mint a cica karmolása. Arra is nagyon ügyeljünk, hogy a cica- kutya minden szükséges védőoltást megkapjon, és persze ha bármi baleset történik, például harapás, akkor azonnal vigyük a gyermeket orvoshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük