Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kerül az árpa a szemre?

Hogyan kerül az árpa a szemre?

Úgy, hogy begyullad. A szem a legérzékenyebb és nagyon fontos testrészünk. A szemhéj és a szempilla is szervezetünk védekező rendszerünk része, a szemgolyót védi a külső káros hatásoktól és szennyeződésektől. Nem semmiért mondogatták kicsi korunkban, hogy úgy vigyáz ránk édesanyánk mint a szeme fényére. Szemünkhöz nem szabad koszos kézzel nyúlni, főleg nem szabad úgy dörzsölni, mert kellemetlen és fájdalmas gyulladás okozója lehet.
Ilyen nem kívánatos vendég a szemárpa ami a szemhéjban lévő mirigyek gyulladása. Kialakulhat a szemhéj külső és belső felületén is.
Jellegzetes tünete a duzzadt, bepirosodott szemhéj, esetleg váladékozás és szúró érzés. Idővel a fájdalmas kis dudor besárgul, és kiürül belőle a felgyülemlett váladék.
Gyakori szembetegség, többféle kiváltója lehet.
Okozhatja az immunrendszer legyengülése, a túlzott smink vagy a környezeti szennyezések szembe kerülése.
Szemcseppekkel és kenőcsökkel tudják gyorsítani a gyógyulási folyamatot, és a szúró fájdalmat enyhíteni.
Ha nem nyílik meg magától, akkor szükség lehet műtéti beavatkozásra, sok esetben viszont az antibiotikumos szemcsepp és a kenőcs megfelelő gyógyulást hozhat.

Fertőző megbetegedés, így fokozott figyelmet kell fordítani a higiéniára. Ügyeljünk a gyakori kézmosásra, és igyekezzünk elkerülni a szemek dörzsölését is.

Nem tartozik szorosan ide, de mindenképpen fontos megemlíteni hogy esténként bármennyire is fáradtak vagyunk mossuk le a sminket, a szemfestéket, mert ezek szembe kerülése is kellemetlen gyulladást, esetenként szemárpát okozhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Sajnos nagyon kevés az információnk a bőrbetegségek és a vércsoportok közötti összefüggésekről! Viszont azt tudjuk,hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük