Kezdőlap » Családi élet » Hogyan kérjek segítséget?

Hogyan kérjek segítséget?

A mai fiatalságnak elég nagy bátorsága van kifejteni eszményképeit és durván megjegyezni, ha nem ért egyet valamivel. Azonban amikor problémájuk akad szégyenlősen visszahúzódnak, elbújnak a világ elől. Pedig ezek a változások elkerülhetetlenek. Mint testi, mint lelki átalakulás, amire jobb időben felkészíteni, hogy ne érje meglepetés és ne ijedjen meg.

A tanárok kellően felkészítik az esetleges problémák megoldására. Ismeretterjesztő anyagot tárnak eléjük, filmet néznek, beavatják a serdülés okozta nehézségekbe. Azonban ez néha kevésnek bizonyul. A szülői hozzá állás is sokat segíthet gyermeke fejlődésében. Beszélgessünk velük, őszintén magyarázzuk el a változás okát. Nem minden gyerek esik át ugyan abban az időben a serdülési időszakon. Embertől függ, mert egyéni a szervezetünk és nincs két egyforma. Testi és lelki változáson mennek keresztül. A hormonok növekedése magyarázatot gyermekünk elutasító magatartására. Ne bántsuk érte. Legyünk megértőek, mert a szülő, gyerek közti bizalom ebben a korban még szorosabb. A lányok mellei megnőnek, megjelennek a menstruáció okozta kellemetlenségek.

De mindez a nővé váláshoz elkerülhetetlen. A fiuk hangja mélyül, férfiasabb lesz. Testén megjelenik a szőrzet és magassága egyre változik. A pattanások miatt csúnyának érzik magukat. Tükörbe is alig mernek nézni. Ezeket a gátlásokat le kell győzni. Ebben nagy segítséget tudunk nyújtani, mint két szempontból. Így megakadályozzuk, hogy gyermekünk bezárkózzon egyéni világába és a lelki problémákat el tudja viselni. Rettentő nagy kihívás átvészelni a legnehezebb éveket, azonban szeretettel meg tudjuk tartani és az évek során kiderül, jó munkát végeztünk-e. 

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük