Kezdőlap » Otthon végezhető munka » Hogyan keressünk motivációt?

Hogyan keressünk motivációt?

Az élet bármely területén előfordulhat, hogy elveszítjük a lendületet, kimerülnek a tartalékaink, nincs több ötletünk, nem jön az ihlet. Az ember ilyenkor könnyen belecsúszhat egy depressziós, kétségbeesett állapotba, amikor egyszerűen nem tudja, hogy mihez kezdjen magával. Ez egyformán gondot jelenthet a munkában, a tanulásban, a gyereknevelésben, a házasságban, a hízó- vagy fogyókúrában, a hobbikban, bármiben.
Általában egy rövid időnek el kell telnie, amíg felismerjük ezt az állapotot. Mivel rendszerint nem hirtelen történik a változás, hanem szép lassan csúszunk bele a helyzetbe, időt kell hagynunk a felismerésre is. Amikor ez megtörtént, az ember dönthet: sajnálja magát vagy igyekszik valamilyen motivációt találni. Sokszor elég csak a módszereink megváltoztatása is, vagy valamilyen személyiségteszt, tanulás-módszertani teszt vagy egyéb hasonló kérdőív kitöltése, amely utat mutathat a számunkra megfelelő megoldások felé. Előfordulhat például, hogy az otthoni tornagyakorlatokat sokkal könnyebben végezzük el, ha nem az eltelt időt, hanem az elvégzett darabszámot számoljuk. Ez még csak minőségi különbséget sem jelent.
Saját magunk motiválására kereshetünk pozitív példákat, a net minden területen tele van ilyesmivel. A legjobbakat nyomtassuk ki, vagy vágjuk ki újságokból, és tegyük olyan helyre, ahol láthatjuk a tevékenység végzése közben. Ha tanácsokra van inkább szükség, akkor csatlakozzunk internetes, vagy helyi, közösségi csoportokhoz, ahol a probléma részletes és személyre szóló megtárgyalása után akár tucatnyi lehetőségből válogathatunk – ez az úgynevezett brainstorming előnye.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Munka otthon

Otthon végezhető munka Gyorsan rohanó világunk változásokon megy át. Főleg a családi szerkezetek, az apa …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük