Kezdőlap » Ingatlan » Hogyan keressünk eladó ingatlant

Hogyan keressünk eladó ingatlant

Az ingatlan piac manapság igen széles skálával rendelkezik, nagyon sokan szeretnének eladni, kevesebben vásárolni. Ahhoz,hogy megtaláljuk álmaink lakását, vagy házát, több lehetőség is kínálkozik. Először is böngészhetjük a különböző hirdető portálokat, vagy újságokat, de ez elég sok időt vesz igénybe. Mindenkinek van elképzelése arról, hogy mit szeretne, és hogy mennyit enged meg a pénztárcája.

A hirdető portálokon fellelhető szám, legtöbbször nem az eladóhoz, hanem egy ingatlanközvetítőhöz vezet. Tehát őket kihagyni elég nehéz, viszont sokkal nagyobb az adatbázisuk, mint egy hirdetési oldal.

Ezért a legjobb megoldás, felkeresni egy ingatlanközvetítőt, elmondani az igényeinket, az anyagi lehetőségeinket, és ők hamarosan megkeresnek több nekünk megfelelő ingatlant is. Azzal meg se próbálkozzunk, hogy miután megnyerte a ház, vagy lakás a tetszésünket a közvetítőt kihagyjuk az adás-vételből, ugyanis ezzel az eladónak okozunk komoly problémát, pláne ha kizárólossági szerződést kötöttek. A jutalékot nem mi fizetjük, hanem a vételárból az eladó és nem csak személyesen lehet alkudni, hanem az ingatlan közvetítő irodájában is. Ezen kívül a közvetítők felmérik a helyzetet, a tulajdoni lapot, amivel nekünk már nem kell bajlódni. Vigyázzunk a szerződésben megírt kifejezéssel, ha nem rögtön fizetünk. Egyáltalán nem mindegy, hogy foglaló, vagy előleg szerepel a letett összegre. Az előleg minden esetben vissza jár, ha bármelyik fél miatt meghiúsul az adás-vétel, a foglaló, amiről azt tartják nem jár vissza annak különböző feltételei vannak.
Tehát összegzés képen javaslatom az, hogy lehetőleg jó nevű, nagy adatbázissal rendelkező ingatlan irodáknál keressünk eladó házat, vagy lakást

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan adjuk el a lakásunkat?

Kinőtte a család a lakást, más városban van a munkahelyünk, így költözni kell, de előbb …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük