Kezdőlap » Internet » Hogyan keressünk állást az interneten?

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal állást szeretnének. Leülnek a számítógép elé és beírják a keresőbe a legegyszerűbb lehetőséget „munka, pénz, állás…” Na, ezzel még senki nem ért el semmit. Az internet kidob számtalan oldalt ahol állás ajánlatok százai olvashatók országon belül vagy országon kívül. Persze mindegyik csábító, hisz magas kereseti lehetőséget, kitűnő csapat munkát, lendületes kezdést ígérnek.

De vajon ezek az instrukciók kinek a számára megfelelők?
Végzettség hiánya miatt a háromnegyedét azonnal kitörölhetjük. Ha nem akarunk magunknak csalódást okozni, kezdhetnénk az alapvető adatok kitöltésével.

Semmi konkrét információ, amivel illetéktelenek visszaélhetnek. Azonban elérhetőséget meg kell adni, amin keresztül kapcsolatot, létesíthetnek a munkaadók az állás keresővel. Aztán jöhet az önéletrajz feltöltése. Az önéletrajzot konkrét adatokkal, végzettségekkel a volt munkahelyek neve és a feladat, amit ott végeztünk, leírásával írjuk meg. Töltsünk fel képet az önéletrajz elejére majd a végén ajánlatos hozzá tenni a jövőbeli terveinket. Lehetőleg állást a lakhelyhez közel keressenek, mert a család a barátok nagy húzóerő és nem mindenki képes a szeretteit hátra hagyni.

A címszavakat képzettségünknek megfelelően válogassuk és gépeljük be. Ha van saját weboldalunk az eddig végzett tevékenységeinkkel mindenképp küldjük a válaszlevélben a jelentkezéssel együtt. A közismert motivációs levelet is csatoljuk, mert ebből kiderül kit milyen munkakörben foglalkoztattak és hogyan vélekedik a volt felettes az ott töltött időről. Nagyon fontos számtalan munkaadónak. Sok esetben pályázatot hirdetnek meg, ettől sem kell megijedni. Egyszerűen töltsük ki, mert ezek az adatok már a céghez érkeznek és biztonságos a tovább küldésük. Ezután néhány nap türelem következik. De, ha egy állásajánló jelentkezik célszerű azonnal válaszolni és mindenképp személyes találkozót kérni. Tehát érdemes használni az internet adta lehetőséget, hisz a jövőnket magunk irányítjuk. Legyen bátorságunk élni vele.

Ajánlott online oldal: Állás-kereso.com

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük