Kezdőlap » Karrier » Hogyan keressek munkát Ausztriában ?

Hogyan keressek munkát Ausztriában ?

Magyarországon köztudottan kevés munkahely adott, így egyre többen próbálkoznak határainkon túl boldogulni. Már nem csak a fiatalok, hanem idősebbek és gyermekes családok is kockáztatnak a szebb jövő reményében.
Amit jó tudni, hogy nyelvtudás nélkül csodát nem lehet várni.

Ha esetleg szerencsések vagyunk és ismerünk kinti magyar munkaadót, akkor természetesen nem okoz problémát a nyelvhiányosság, persze ez is a munkakörön múlik.
Tegyük hozzá, hogy általában pont ebbe a csapdába esnek az emberek, mivel könnyen válnak kiszolgáltatottságuk áldozatává. Nyelvtudás nélkül, legfeljebb újság illetve szórólapos munka jöhet szóba.
Ha beszélünk legalább erős alapszinten , akkor már hamarabb boldogulunk. Mindenki először otthonról próbáljon meg önéletrajzokat beküldeni a meghirdetett állásokra.
Az osztrák munkaügyi hivatal, hetente frissíti adatbázisát, melyben friss állásajánlatok vannak nagyobb városok szerint. Ezek biztos, hogy valósak, és fel van tüntetve a munkaidő és az órabér is. Természetesen hivatalosan, bejelentve.
Próbálkozhatunk különböző munkaközvetítőkön keresztül is, itthon is, és kint is, de pénzt előre soha ne fizessünk ! Ha kérnek , akkor ott valami biztosan nem stimmel. A munkaadó a munkavállalóért cserébe a közvetítőnek fizet, tehát semmi anyagi vonzata nem terhelődik az álláskeresőre.
Vannak különböző online csoportok is, ahol már a kint élők hasznos tapasztalatokkal tudnak segíteni .
Végül, de nem utolsó sorban, keresgélhetünk személyesen is, kicsit fárasztóbb, és költségesebb, de – mint tudjuk – a személyes kontaktus mindig sikeresebb, mint akármelyik személytelen önéletrajz. Természetesen kinyomtatott életrajz és motivációs levél fényképpel mindig legyen kéznél.
Sok sikert és kitartást !

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük