Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan keltsünk karácsonyi hangulatot illatokkal?

Hogyan keltsünk karácsonyi hangulatot illatokkal?

Bizonyára sokan tudják, hogy a tudatalattira a legkönnyebb az orrunkon, szaglásunkon keresztül hatni, így ráadásul még észrevétlenül is tehetjük ezt meg. Sokszor alkalmazzák ezt a technikát üzletközpontokban, boltokban is, hogy vásárlásra ösztönözzék az embereket, épp ugyanezért ajánlják az ingatlanosok az eladónak, hogy főzzön egy kávét épp, mielőtt megérkezne a vevővel, és ezért éhezünk meg, mikor a vásárban a pecsenyesütő közelében megyünk el. A péksütemények illatára is jobban csábulunk egy boltban.
Hasonló technikával észrevétlenül még kellemesebb karácsonyi hangulatot kelthetünk a lakásunkban, a lényeg, hogy ezt természetes anyagokkal idézzük elő, az orrunk ugyanis érzékeny műszer, hamar kiszúrja a mesterségesen előállított illatokat, illetve finoman, alig érezhető illatokkal dolgozzunk. A tömény már túl sok, és már nem is tudat alatt hat, nagyon is tudatában leszünk a túl erős fűszerszagnak például.
A legjobb karácsonyi fűszerek a fahéj és a szegfűszeg, ezek használatával a légkört is kellemessé tehetjük. A mézeskalács megsütése vagy a forralt bor elkészítése alkalmával ne használjuk a páraelszívót, hogy a finom illatokat benn tartsuk. A szegfűszeget beleszurkálhatjuk egy narancsba is, mint gyermekkorunkban, a fahéjrudacskákat pedig kötözzük rá egy üvegmécsesre, a melegtől finoman illatozni fog.
A citrusfélék is karácsonyi hangulatot keltenek, ezért ha megpucolunk egy narancsot, kis tálkában hagyjuk elöl a héját.
Használhatunk illatosítónak gyömbért, mézet, kakaót, csokoládét, fenyőt, vaníliát is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

István király kenyere

Ez az az ünnepünk, amely a történelem során nevében a legtöbbet változott. Augusztus 20-a ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük