Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan keljünk fel gyorsan?

Hogyan keljünk fel gyorsan?

Habár elég érdekes dolog, de sok nehezen kelőnek talán jól jöhet egy két tanács. Amikor az ember fel akar ébredni, akkor a szervezete mindent akar, csak pont ezt nem. Tudjuk milyen amikor az ágyunk két kézzel húz minket vissza. Erre nagyon jó megoldás lehet, hogy ha felkelés után meghallgatjuk a kedvenc zenénket. Furcsán hangzik, de tényleg így van. Köztudott, hogy a zene milyen jó hatással van az emberi szervezetre, akkor miért ne használhatnánk kedvenc dalunkat arra, hogy felébresszen minket. Most nem arról van szó, hogy telefonunkban ezt állítsuk be ébresztőnek, mert teljesen már egy zenére kelni, mint ébredés után meghallgatni egy dalt. Rossz esetben kedvenc számunk akár a legjobban utált zenévé is válhat, mert ez a dallam foszt meg minket minden reggel a további alvástól.

Azonban ha ezt a zenét ébredés után 1-2 perccel indítjuk el, akkor sokkal inkább adhat erőt. Testünk magától kezd el mozogni, ami növeli a vérnyomást, kitágulnak az erek, több vér jut az agyunkba, így szerveztünk sokkal hamarabb érheti el a kellő állapotot.

A másik dolog ami még sokat tud segíteni az a nevetés. Sok rádiónak van reggeli ébresztő műsora, ahol a műsorvezetők rengetek vicces dolgot mesélnek, vagy beszélnek, és az a másik dolog, ami még igazán elősegítheti az embert abban, hogy felébredjen. Sokkal jobban indul a napja, és sokkal kellemesebben is folytatódik, mert a reggeli hangulat sok esetben meghatározza a közérzetünket a nap hátralévő részében. Az ébresztés módja tehát nem csak a nap korai szakaszában fontos.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük