Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan keletkeznek a terhességi problémák és rendellenességek

Hogyan keletkeznek a terhességi problémák és rendellenességek

A születési rendellenességek többsége, már diagnosztikai vizsgálattal és szűrésekkel, a méhen belüli élet során kiszűrhetőek. Igaz léteznek olyan szülők, akik a rossz hír hallatán, a terhesség-megszakítás mellett döntenek, de ennek ellenére nagyon fontosak a szűrő vizsgálatok, még akkor is, ha a leendő szülők az abortuszról hallani se akarnak. Ha a vizsgálatok valamilyen rendellenességet állapítanának meg, és mégis szeretnék, hogy megszülessen a gyermek, annak ellenére, hogy valamilyen problémával vagy betegséggel jön a világra, akkor van idejük felkészülni a különleges csöppség fogadására. Az utóbbit nagyon kevés szülő válassza, ha mégis, akkor is többnyire intézetben végzik a gyermekek, ugyanis a szülők nagyon nehezen tudják kezelni ezt az élethelyzetet.

A legújabb kutatások szerint, az idősebb apa, idősebb ondósejtje is lehet az oka, olyan születési rendellenességeknek, mint például a Down-kór. A kutatók megállapították, hogy a Down-kórral született gyermekek esetében 20-30%-ban az apáé a vétkes kromoszóma. Bár az idős apa az 50-55 év feletti korosztályt jelenti, és a kutatások ezekben az esetekben megállapították a Down-kór valamint az öregebb ondósejt közti összefüggést, a nők esetében mégis szorosabb az összefüggés a kór kialakulása és az előrehaladott életkor között. Igaz, hogy kutatások a fentieket megállapították, viszont a tudományos magyarázatok még váratnak magukra, hogy miért van ez az összefüggés.

A leendő anyukáknál, akik már 35 év felettiek, gyakrabban alakulhatnak ki krónikus betegségek a terhességgel összefüggésben, igaz ma már ezeket könnyen kordában lehet tartani vagy megelőzni. Gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel, illetve orvosi felügyelet mellett ezek a betegségek, könnyen megelőzhetőek illetve kezelhetőek, valamint a koraszülés kockázata is csökkenthető. Az anya idősebb kora önmagában indok a veszélyre, de nem egyenlő a bajjal, csak akkor, ha halmozottan jelentkeznek a kockázati tényezők. Az a 35 évnél idősebb anya, aki mindent megtesz azért, hogy a kockázati tényezőket csökkentse, nagy valószínűséggel komplikációktól és problémáktól mentes gyermekáldás elé néz, ugyanúgy, mint fiatalabb társai.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hordozás (gyerekhordó) eredete

A kötődő nevelés mint fogalom, a hétköznapokban a szeretetben, gondoskodásban nyilvánul meg, valójában ennél sokkal …

1 hozzászólás

  1. “Az utóbbit nagyon kevés szülő válassza, ha mégis, akkor is többnyire intézetben végzik a gyermekek, ugyanis a szülők nagyon nehezen tudják kezelni ezt az élethelyzetet.”

    Ez az információ honnan származik?

    A szerzőnek szeretettel ajánlanám a Down-szindrómával és Down-szindrómások életével kapcsolatos tájékozódást, kiindulópontnak pl. a DownBaba.hu oldalt vagy a Down Egyesület Tudástárát http://downegyesulet.hu/olvasosarok/tudastar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük