Kezdőlap » Karácsony » Hogyan kapta rajta a kislány a Jézuskát?

Hogyan kapta rajta a kislány a Jézuskát?

A hetvenes években, volt egy 3 éves a kislány, szüleivel falun laktak. Még meleg nyári napok voltak, amikor az utcán meglátott egy másik anyukát – babakocsit tolni, de nem akármilyen babakocsi volt ez abban az időben, hanem ˝sport-babakocsi.˝
Abban az időben a ritka alkalmak egyike volt, ha egy gyerek, játékot kapott, egyrészt, mert nem volt a szülőknek pénze rá (nekik sem), másrészt pedig faluhelyen egyetlen ruházati bolt volt, amelyben szinte mindent árultak: – bútort, játékokat, lakástextilt és sorolhatnám.
A kislány kérte az édesanyját, hogy vegyen Neki egy olyan játék babakocsit, amilyet most Ő látott.
Anyuka megígérte a gyermekének, hogy karácsonykor hozni fog Neki a Jézuska, csak addig legyen türelemmel.
Eljött a karácsony Szent estéje, akkor még nem együtt díszítette a család a fenyőfát, hanem azt is a Jézuska hozta másnap reggelre.
A kislány nem felejtette el, hogy hónapokkal azelőtt mit kért karácsonyra, s mikor eljött az este, hogy lefeküdjenek, a kislány nem tudott elaludni, hiszen nagyon-nagyon izgatott volt amiatt, hogy Ő tényleg elég jó kislány volt-e idén és megkapja-e a fa alá a kért babakocsit.
Az édesanya még izgatottabb és fáradt is volt már, hiszen szerette volna, ha a kislánya elalszik, mert fel kellett díszítenie az éj leple alatt a karácsonyfát, s alá kellett tennie az ajándékot reggelig.
Egyszer csak a gyermek elaludt, anyukája a konyhában gyorsan feldíszítette a fenyőfát. Mikor végre elkészült, szerette volna bevinni csendben a szobába, a becsomagolt ajándékkal együtt, ahol kislánya aludt, hogy amikor reggel kinyitja a szemét azonnal láthassa a csodát.
Ám amikor belépett az ajtón, kezében a karácsonyfával, a kislánynak kipattant a szeme, s meglátta édesanyját.
A kislány felkiáltott: – megjött a Jézuska? Ajándékot is hozott?
Az anyuka, aki már nagyon álmos volt és fáradt, megtorpant, s egy pillanatig nem tudott válaszolni. Majd letette a karácsonyfát, s azt mondta a kislánynak: – Igen, de véletlenül a konyhában tette le a fát és az ajándékot, ezért úgy gondoltam, hogy én hozom be hozzád.
Behozott egy szép csomagot is, amelyet a kislánynak hozott a Jézuska, – a kislány kiugrott az ágyból, hogy azonnal kibonthassa és megnézhesse.
Bár már éjfél felé járt az idő, a gyermek heves szívdobogással nekilátott kibontani az ajándékot, s közben semmi másra nem tudott gondolni, csak a babakocsira. Nem is várt semmi mást, még babát sem kért bele.
Amikor meglátta az ajándékát, ami egy sárga színű ˝sport-˝babakocsi volt, az éjszaka közepén el kezdett vele játszani, tologatni.
Az „anyuka Jézuskának” talán ez volt a legfárasztóbb Szent estéje, de a kislányával együtt, biztos, hogy a legemlékezetesebb és legboldogabb.
A kislány ma már nagymama korú, de még ma is úgy emlékszik erre a Karácsonyra, mintha ma lett volna és még mindig nem kérdezte meg anyukájától, hogy hogyan tudta beszerezni abban az időben az Ő karácsonyi ajándékát?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük