Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan kapjuk az ajándékba, amit szeretnénk?

Hogyan kapjuk az ajándékba, amit szeretnénk?

Minden évben megvannak az aktuális slágerajándékok – akár szülinapról vagy karácsonyról beszélünk –, amelyet az emberek többsége szeretteinek, barátainak választ. Mostanában a legdivatosabbak az elektronikai kütyük és számítástechnikai termékek – mobiltelefonok, tabletek, fényképezőgépek –, ezen kívül a könyveket, játékokat és a lakásfelszereléseket részesítik előnyben a vásárlók.
Mi a helyzet azonban akkor, ha egész pontos elképzelésünk van, hogy mit kérjük a családtagjainktól, párunktól? Ilyenkor ne legyünk restek, írjuk össze egy listán az elképzeléseinket, és rendeljük hozzá a megfelelő személyeket. Hogyha ezzel megvolnánk, már csupán az a feladatunk, hogy tudassuk velük, mire is vágyunk valójában. Ezt lehet finom, szóbeli utalás vagy konkrét kérés formájában is közölni, biztos, hogy hálás lesz érte a racionális rokon, aki nem szereti a meglepetéseket, és hasznos ajándékot akar nekünk adni. Természetesen az is elképzelhető, hogy valakit nem szeretnénk direkt formában letámadni, ilyenkor jó megoldás lehet, ha mutatunk neki egy reklámújságot, honlapot, hogy mennyire tetszik nekünk az a bizonyos tárgy. Vagy esetleg az asztalon hagyhatjuk, könnyen látható helyen, bekarikázva egy nagy vörös filctollal.
Ne feledkezzünk meg a családi pletykacsatornák kiaknázásáról sem, hiszen a legjobb ajándékötleteket az anyukák, és közeli hölgyismerősök adhatják, akiknek elsuttoghatjuk, hogy mire is vágyunk valójában a nagypapától.
Persze fel kell készülnünk arra, hogy a legkitartóbb erőfeszítésünk sem hozza meg a várt eredményt, azaz ajándékot. Ilyenkor ne keseredjünk el – pláne a szülinapi torta felett ülve –, hanem utólag vegyük meg magunknak. Így biztos, hogy pontosan azt kapjuk, amit szeretnénk…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

István király kenyere

Ez az az ünnepünk, amely a történelem során nevében a legtöbbet változott. Augusztus 20-a ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük