Kezdőlap » Internet » Hogyan kapcsolódjunk FTP szerverre a Sajátgépből Windows 7 alatt?

Hogyan kapcsolódjunk FTP szerverre a Sajátgépből Windows 7 alatt?

Ha van egy webtárhelyünk, esetleg egy weboldalunk, akkor sokszor szembesülhettünk avval a problémával, hogy mindig külön le kell töltenünk más más FTP klienseket, pedig a Windows alapból rendelkezik evvel a funkcióval.

Először is nyissuk meg a Sajátgépet! Itt látjuk a meghajtóinkat. Az egér jobb gombjával kattintsunk egy üres területre. A megnyíló környezeti menüben kattintsunk a “Hálózati hely hozzáadása” opcióra. Megnyílik a “Hálózati hely hozzáadása” varázsló. Itt a Tovább gombra kell kattintanunk. Ki kell jelölnünk a “Válasszon másik hálózati helyet” opciót, majd ismét a Tovább gombra kattintunk.

Az “Internet- vagy hálózati cím” mezőbe be kell írnunk az FTP szerverünk elérési címét ilyen formátumban: ftp://ftp.énszerverem.hu. Fontos hogy a cím előtt ott legyen az “ftp://” mivel ez jelzi a Windowsnak a protokollt.

Tovább gombra kattintva meg kell adnunk a felhasználónevünk. De előtte a “Bejelentkezés névtelenül+ opciót természetesen ki kell kapcsolnunk. Ismét Tovább gomb!

Most pedig meg kell adnunk egy tetszőleges nevet a kapcsolatban pl: “ftp.énszerverem.hu”. Ez a név fog megjeleníti a Saját gépben is. Tovább gombra kattintunk, és a hálózati helyünk már el is van mentve. Jelöljük be az “A hálózati hely megnyitása a Befejezés gombra kattintáskor” jelölőnégyzetet, majd tegyük amit mond, kattintsunk a Befejezés gombra.

Megnyílik a hálózati helyünk, ahol értelemszerűen kéri a jelszavunkat, ezt beírjuk és eldöntjük, hogy a Windows elmentse-e nekünk, vagy mindig szeretnénk beírni ha megnyitjuk ezt a “mappát”.

Nem is volt nehéz! Arra kell figyelni, hogy fájlokat konkrétan FTP szerverről nem futtathatunk / nem nyithatunk meg, előtte le kell mentenünk a saját számítógépünkre.
Ha kétszer rákattintunk egy FTP szerveren lévő fájlra akkor az Windows ideiglenes mappájába kerül és onnan kerül megnyitásra, tehát időt nem spóroltunk vele.

Emellett, mint minden FTP kliensnek, a Windowsnak is van várakozási ideje, amit ha művelet végzése nélkül túllépünk, a rendszer megszakítja a kapcsolatot. Ilyenkor az F5 gomb megnyomásával lefrissül az FTP mappa és újra éled a kapcsolat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük