Kezdőlap » Hobbi » Hogyan jussunk olcsó ebédlőasztalhoz?

Hogyan jussunk olcsó ebédlőasztalhoz?

Van úgy, hogy az embernek teljesen fix elképzelése van arról, hogyan kell majd kinéznie egyik vagy másik berendezési tárgynak az otthonában. Ha ilyesmi esett meg például az ebédlőasztal kapcsán, de a bútoráruházakban kapható új asztalok nem épp a mi pénztárcánkra vannak kitalálva, akkor más megoldáshoz kell folyamodnunk. Egy új asztal ára 30.000-től a csillagos égig terjedhet, és akkor székek még valószínűleg nincsenek is hozzá. Negyed vagy féláron ki lehet hozni ehhez képest felújított, újrahasznosított megoldást, ráadásul azt tökéletesen a saját ízlésünk szerint formálhatjuk, például ugyanazzal a festékkel festjük le, mint a szintén felújított székeket.
Először is keressünk egy megfelelő alapot. Ehhez jó források az internetes használt bútor hirdetések, az Apródtól a Vateráig rengeteg van belőlük. Mindenképp olyan ajánlatot üssünk le, aminél alaposan körbe van fotózva a kínált tárgy, és vagy tökéletesen hibátlannak látszik, vagy az eladó kifejezetten kitért a hibákra, és azokat elfogadhatónak találtuk. Fontos tudni, hogy a vásárlástól még leütés után, a helyszíni átvételkor is elállhatunk, ha a termék nem olyan, mint amilyennek meghirdették.
Az új asztalt alaposan csiszoljuk le, a szükséges helyeken erősítsük meg csavarokkal, a hibákat javítsuk ki rajta, illetve kezeljük szú ellen. Ezután következik a festés. Válasszunk a többi berendezési tárgyhoz jól illő árnyalatot. Ha szükségesnek tűnik, vagy az tetszik, akkor le is lakkozhatjuk az új bútort, így könnyebb lesz a takarítása, és fényesíthető is lesz a felszíne.
Ha attól tartunk, hogy az asztal lábai felsértik a padlóburkolatot, akkor ragasszunk a padlóval érintkező részekre színben odaillő filcdarabokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük