Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan javítsunk a képességeinken?

Hogyan javítsunk a képességeinken?

Ez is csak olyan, mint egy tanulási folyamat, vagy esetleg, mint egy projekt. Ha fejleszteni szeretnénk valamelyik tulajdonságunkat, érdemes tervet készíteni hozzá.
Először is döntsük el, hogy mit szeretnénk elérni. Nem muszáj annyira kézzelfogható dolognak lennie, mint egy nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése, olyasmit is kitűzhetünk, hogy a kézügyesség, rajzkészség fejlesztése, az önuralom vagy kommunikációs képesség javítása, vagy a fizikai állóképesség növelése.
A legfontosabb egy mérhető cél és időtartam kitűzése. A projektek fő ismertetőjegye, hogy határozott eredmény elérésére törekednek meghatározott ráfordítással és cselekvési program végrehajtásával. A ráfordítás persze nem kizárólag pénzt jelenthet, hanem időt, fizikai energiát, szellemi odafigyelést, és így tovább. Ezeket az erőforrásokat be kell osztani úgy, hogy a kitűzött határidőig a ráfordításunk várhatóan eljuttasson minket a kívánt eredményhez. Mindenki tudja, hogy a helyes edzésprogram sem úgy néz ki, hogy hétfőn és kedden több órát áldozunk rá, majd a hét többi részén elhanyagoljuk a dolgot.
Mondhatjuk tehát, hogy például három hónap alatt fel akarunk készülni egy maraton lefutására, vagy karácsonyig helyre akarjuk hozni a kapcsolatunkat az anyóssal, esetleg bővíteni a szakmai nyelvi szókincsünket. Ehhez, főleg, ha hosszú távú célokról van szó, érdemes részeredményeket is megállapítani. Egy fogyókúrát például beoszthatunk úgy, hogy heti egy kg leadását várjuk el magunktól, egy nyelvtanulási programnál kitűzhetjük, hogy hetente 100 szóval növeljük a szókincsünket, és így tovább.
Ezeket a kisebb célokat könnyebb elérni, és így folyamatosan tudjuk kontrollálni a saját teljesítményünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészség szépít

A szépséghez részben a gyomrunkon keresztül vezet az út. Az egészséges táplálkozás jelentősen befolyásolja az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük