Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan javítsunk a hangulatunkon?

Hogyan javítsunk a hangulatunkon?

Borongós idő, rossz hírek, stresszes időszak esetén mindannyiunknak segítségre lehet szüksége a hangulat javításához. Ehhez először is fontos felismerni, hogy a kedélyünkkel probléma van, és akarni is kell, hogy javítsunk rajta. Az ugyanis nem oldja meg a problémákat, ha önmagunkat hergeljük bele a rossz kedvbe, bár a szomorúság, lehangoltság bizonyos szinten része lehet a gondok feldolgozásának. Fontos, hogy ha ebből az állapotból fel tudunk kelni, kicsit jobb kedvre tudjuk deríteni magunkat és esetleg előrelépéseket is ki tudunk dolgozni a megoldás irányába, az sikerélményt jelent, ami az erőfeszítéseknek köszönhetően javítja a kedélyünket.

A hangulat javításához, a stressztől való – legalább ideiglenes – megszabaduláshoz meg kell tanulni lazítani, kicsit kiugrani, kiszakadni a hétköznapból. Sokaknak ehhez ad nagy segítséget a jóga és meditáció, esetleg a kifejezetten erősebb fizikai tevékenységgel járó sport, mert így könnyebb kiadni a feszültséget, levezetni a stresszt. Jót tehet emellett a napi programba beiktatott rendszeres séta is, lehetőleg friss, jó ízű levegőn. Falun, kisvárosban sokat segíthet a délutáni kertészkedés, vagy tél végén például a napra való kifekvés, még ha takaróban is. Nagyvárosokban ügyeljünk rá, hogy a forgalmas, füstös főutak mellett sétálni nem éppen pihentető, válasszunk inkább egy parkot.

Nem is feltétlenül szükséges a gondolataink kiürítése, egy jó könyv vagy nyugtató zene (ami ugyanúgy lehet rock, mint klasszikus zene) is nagyon pihentető. Humán jellegű munkát végzők számára különösen frissítő, ha matematikai jellegű rejtvényeket fejtenek, például sudokuznak, mert ez sokkal másabb területeit aktiválja az agynak, mint amit a napi munka során sok-sok órán át használni kénytelenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük