Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan javítsuk ki a sérült tapétát

Hogyan javítsuk ki a sérült tapétát

Egy sima evőkés segítségével emeljük fel azokat a széleket, ahol a ragasztás elengedett, hogy az ecsettel könnyebben alá tudjuk kenni a friss tapétaragasztót. A bekent részt élhengerrel simítsuk vissza a helyére hogy jól megragadjon, a kibuggyanó ragasztófelesleget pedig egy nedves ronggyal töröljük le.

Ha a tapétaragasztó száradása után buborék maradt a tapéta alatt, vágjuk át két keresztirányú vágással , az így keletkezett nyelveket pedig hajtsuk vissza, hogy be tudjuk kenni ragasztóval. A bekent nyelveket nyomjuk vissza a helyükre, és menjünk át rajtuk néhányszor az élhengerrel. Az előzőek szerint töröljük le a ragasztófelesleget. A tapéta gyűrött szakadásait emeljük meg a hátoldalukat kenjük be ragasztóval , és várjunk kb. 1 percig, amíg a papír megpuhul.

Ezután óvatosan simítsuk vissza a helyére a szakadt részt, és az élhengerrel “vasaljuk” ki a gyűrődéseket Egy kis szerencsével a javítás szinte láthatatlan lesz. Ha nagyobb felület szorul javításra és akad még néhány nagyobb darab a régi tapétából, akkor nyert ügyünk van . Keressünk egy akkora darab tapétát, ami eltakarja a sérült területet majd ragasszuk a falra ragasztószalaggal úgy, hogy a minta pontosan illeszkedjen.

Ezután egy éles tapétavágó késsel és vonalzóval vágjunk egy négyzetet vagy téglalapot az új és a régi tapétán át. Egy éles kaparókéssel távolítsuk el a tapétát a sérült területről – meg kell próbálnunk benedvesítés nélkül lekaparni. Kenjük be ragasztóval az új folt hátoldalát és azonnal ragasszuk a helyére. Ügyeljünk arra, hogy jó irányban tartsuk azt. Végezetül pedig menjünk át rajta az élhengerrel néhányszor, ha kis buborékok maradnának, semmi baj , ezek száradás után kisimulnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük