Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan javítsuk hajunk minőségét terhesség után?

Hogyan javítsuk hajunk minőségét terhesség után?

Ha azt gondoljuk bármilyen bio vagy natúr kozmetikai szerrel javíthatunk hajunk állapotán rosszul gondoljuk, attól, hogy úgy van megjelölve, hogy bio vagy natúr még nem biztos, hogy megfelelő lesz a számunkra.
A kismamák haját sokszor nagyon megviseli a terhességi időszak, hiszen ilyenkor megváltozik a szervezet hormonrendszere, rengeteg vitamin távozik el a szervezetből, melyet pótolni kell. A természetes hajhullás még nem ad okot az aggodalomra, hisz hajunk terhességi időszak nélkül is hullik, napi 100-150 hajszál még normálisnak, természetesnek mondható.. ha ettől több hullik el, akkor érdemes külön figyelmet fordítani az okára.

A hajhullásra vannak természetes illóolajok, melyek jótékony hatásuknak köszönhetően csökkentik a haj túlzott mennyiségű elvesztését ilyen például rozmaring, cédrus, gyömbér, zsálya, melyet a fejbőrbe kell bedörzsölni. A legjobb hatás elérésére a fent megnevezett növények illóolajából cseppentsünk bele jojoba olajba és minden reggel masszírozzuk bele jó alaposan a fejbőrbe. Kísérjük figyelemmel, hogy van-e jótékony hatása és, hogy csökken-e a haj elvesztése, ha igen megfigyelhető a csökkenés akkor is alkalmazzuk a készítményt legalább a terhesség végéig, hiszen teljesen bio készítmény így nincs semmilyen kártékony hatása a terhességre nézve.

Ha nincs semmilyen javulás akkor megkérdezhetünk egy bőrgyógyászt vagy esetleg egy herbáriát is felkereshetünk, de bármit is kezdünk használni terhesség alatt mindenképpen konzultáljunk róla a nőgyógyászunkkal, nincs-e valamilyen káros hatása.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük