Kezdőlap » Betegségek » Hogyan javíthat egészségünkön a masszázs?

Hogyan javíthat egészségünkön a masszázs?

Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a masszázs pozitívan hat egészségünkre. Erősíti az immunrendszert, mélyebb alvást biztosít, csökkenti a stressz hormon szintet, növeli a koncentrációs képességet, enyhíti a fizikai és lelki eredetű feszültséget.
Különböző masszázstechnikát alkalmaznak a szakemberek. Ilyen például a nyugati masszázstechnika: Ez a módszer, célzott, határozott mozdulatokkal, gyúrással, simításokkal, nyomással, ütögetéssel lazítja el az izmokat. A kezelés javítja az emésztést, élénkíti a vér- és nyirokkeringést.
A hagyományos japán masszázs (shiatsu) a test egyes pontjainak nyomásával stimulálja a szervezet működését. Annyiban különbözik ez az akupunktúrától, hogy itt nem tűvel, hanem ujjakkal, kézzel, olykor könyökkel történik a kezelés. A távol-keleten úgy vélik, az életenergia a test energiacsatornáin (meridiánjain) keresztül áramlik.
Az energiaáramlás helyreállítására épít a reflexzónamasszázs. Ez a módszer abból indul ki, hogy a talpunkon minden szervünk vetülete megtalálható. Abból, hogy a talp mely részei reagálnak érzékenyen a kezelésre, következtetni lehet arra, hogy mely szervek igényelnek fokozott védelmet.
Európában, így hazánkban is, ötvözik a kétféle tudásanyagot.
A masszázsból sokszor néhány perc is elegendő ahhoz, hogy kifejtse jótékony hatását. Ellazít, kikapcsol, és még a rossz gondolatokat is elűzi. Egészségünk megőrzése, illetve a betegségek elkerülése céljából hasznos lehet, ha beszerzünk otthonra egy fából készült görgős masszírozót. Az éppen érintett területeken alkalmazva máris enyhülnek panaszaink.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Migrén csillapítása

A migrén nagyon sok ember életét keseríti meg. Kiszámíthatatlan, hogy mikor érkezik. Sokan sokféle okhoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük