Kezdőlap » Szoftver » Hogyan játsszunk a Forza 4-el kinect verzióban?

Hogyan játsszunk a Forza 4-el kinect verzióban?

Elsőre, ha valaki tudja mi is pontosan a kinect, el fog gondolkozni azon, hogy hogyan is lehet játszani egy autóversenyzős játékkal a kinect érzékelővel. A Forza 4 elsődlegesen nem a kinectre lett tervezve, azonban mégis kapott egy olyan funkciót is, ami még izgalmasabbá, és még különlegesebbé teszi ezt a játékot.
Ez volt az első olyan kiadás a Forzánál, amit kinect érzékelővel is lehet irányítani, és ez szó szerint forradalmasította az autóversenyzést a kinect szenzorral. Ha elgondolkozunk azon, hogy lehet gázt adni, és kormányozni egyszerre a kedvenc autónkat, akkor már most érdemes elárulnunk, hogy az autó sebességét nem mi szabályozzuk- azaz nem mi nyomjuk a gázt, és nem mi fékezünk-, hanem csak a kormányzással kell törődnünk ebben a módban, amit nagyon egyszerűen tehetünk meg. Szó szerint úgy kell cselekednünk, mintha egy sima autót vezetnénk a közúton, csak épp ez esetben nincsen a kezünkben kormány. A játék kiváló érzékelőinek köszönhetően igen gyors reagálású a kormányzó rendszer, így ha már egy kicsit is balra fordítjuk a kezünket, az autónk is egy picit balra fog indulni, vagyis majdhogynem teljes mértékben olyan a kormányzása, mint egy igazi autónak. Többek között maga a játék hasonló alapokra épült, mint az elődei, mégis ezzel az újítással magasan felülmúlja társait.
A Forza 4 következő generációja, a Horizon is rendelkezik ilyen irányítási rendszerrel, és ha hinni lehet az információknak, a 2013 végén megjelenő Forza 5 is ilyen irányítási rendszert kap majd, további fejlesztésekkel és extrákkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük