Kezdőlap » Betegségek » Hogyan járjon el, ha náthalázas beteg?

Hogyan járjon el, ha náthalázas beteg?

Megszokott bár könnyen viseljük ezeket, a betegségeket, nem megyünk orvoshoz, nem mutatjuk meg magunkat, inkább mi magunk próbáljuk gyógyítani ezt a kellemetlen megbetegedést.
Természetesen eszünkben sem jut, mert nem is akarjuk tudomásul venni, hogy otthon kellene maradnunk egy pár napot, hiszen abban az esetben mit szólnának a munkaadóink vagy éppen a szaktársaink. Akár hetekig betegeskedhetünk.
Éppen ezért ne vegyük figyelembe ezen emberek rosszakaró magatartásaikat a saját érdekeinket az egészségünk visszanyerése miatt. Forduljunk a házi orvosunkhoz, aki ellátásban részesít bennünket. Természetesen, ha nem érezzük magunkat lázasnak, gyengének úgy ez csak nátha kisebb orrfolyással járó tüneteket okoz. Lehetőségünk van házilag megpróbálkozni, kezelni. Biztos módszer a náthára nincs, hideg párás időjárás beálltával öltözködjünk rétegesen, jól szellőző természetes anyagokat tartalmazó, izzadt ruha áthűlést megakadályoztató, könnyed, pamutot tartalmazó ruhadarabok használatával.
Láztalan beteg legyen sokat a szabadban, mozogjon sokat olyan helyet keresve ahol füstmentes tiszta levegőt, tud a szervezetének biztosítani, mivel antibiotikum szedése értelmetlen, hatástalanok a vírussal szemben. Náthás ember kerülje a tömeget, ne menjen társaságban, főleg a gyerekeket, idős öregemberek társaságát kerülje el. Minden esetben jót tesz a pihenéssel eltöltött idő, a sok folyadék bevitele, mert szervezetünk erősebben tud védekezni a fellépő náthás megbetegedésekkel szemben, az így kezelt meghűléses megbetegedésünket ajánlatos még a népgyógyászati praktikákkal is kezelnünk, pl. a gyógynövények tea főzeteivel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük