Kezdőlap » Művészet » Hogyan írjunk jó történetet?

Hogyan írjunk jó történetet?

Minden kezdő író szeretné, ha az első könyvét azonnal elkapkodnák és nagyot kaszálhatna vele. Azonban kevesen tudják mitől is igazán jó egy történet. Mi az a valami plusz amitől az egyiket jobban viszik mint a másikat. Jó könyvet és egyáltalán könyvet írni nem is annyira egyszerű dolog mint azt elsőre gondolná bárki is.
Az első és legfontosabb, hogy olyanról írjunk amiről mi is szívesen olvasnánk. Ne legyen cél rögtön a Bestseller lista első helye. Ismerjük egészében miről akarunk írni. Magát a világot, a szereplőket, a kisebb-nagyobb történéseket. Képzeljük magunkat a szereplők helyzetébe, hogy ők mit és hogyan tennének.
Legyen egy fő gondolat, eszme, irány amit a főhősünk (Protagonista) képvisel és vele szemben az ellensége (Antagonist) aki mindennek az ellentéte. Ez által tud majd kibontakozni jól a történet hiszen így megvan a hajtó motorja.
Még egy nagyon fontos dolog van amin könnyen ellehet csúszni. A sablonok. Sokan félnek őket használni, mert hiszen már egyszer megírták ezeket és tudni fogják mi történik. A titka csak annyi, hogy igenis használni kell őket, de mindig valami újat csempészni bele. Jól kell tudni használni őket ez viszont időbe telik míg ráérez az ember.
Végezetül egy utolsó dolog. Ne felejtsük el kikérni barátaink, ismerőseink véleményét sem arról amit írunk. Ha esetleg sok negatív kritika ér akkor sem kell elkeseredni. Gondoljuk át újra miben lehet igazuk és apró változtatásokat eszközöljünk. Nem feltétlenül kell újra írni mindent az első betűtől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miről szól a Feed – Etetés című könyv?

Manapság már minden cuki, a vámpírok aranyosak, dögösek, a vérfarkasok fél pucéran mászkálnak a filmekben, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük