Kezdőlap » Családi élet » Hogyan induljon jól a reggel?

Hogyan induljon jól a reggel?

Minden reggel egy rémálom, kikelni az ágyból, kint hideg van és sötét, csalogat a meleg ágyikó, mert még fáradtak vagyunk?
A válasz többnyire igen. Mégis tehetünk ez ellen, apró változtatásokkal.
Sokszor halljuk, hogy feküdjünk le időben, nos ez egy hasznos jó tanács. Ideálisan 8 óra alvásra szüksége van a szervezetünknek, hogy a napi teendőink ne okozzanak gondot. Manapság hajnalokig képesek vagyunk a számítógép előtt ülni, csevegni, beszélgetni. Ennek aztán megvan a böjtje, még ha nem is rögtön másnap, de napokkal később már használhatatlanok vagyunk.
Igyekezzünk betartani, legkésőbb 11 órakor feküdjünk ágyba.
Másik dolog, amivel könnyebbé tehetjük a reggeli ébredést, ha reggeli szertartást alakítunk ki, szánunk időt magunkra, a testünkre, lelkünkre és nem rögtön a gyerekek körüli teendőkkel indítjuk a napot.

A reggelt mindig indítsuk meleg folyadékkal, legyen az kávé vagy tea, esetleg kakaó, ki ki ízlése és igénye szerint, ez segít felébreszteni a szervezetet. Vegyük körül magunkat fényekkel, egy sötét helyiségben még álmosabbak leszünk és nehezen térünk észhez. Esetleg kapcsoljunk rádiót vagy zenét. Tusoljunk, frissüljünk fel.
Mindig tisztaság legyen körülöttünk, egy ruhákkal, mosatlannal szét szórt lakás nem túl üdítő látvány reggel, keresgélni kell mindent. Előző nap készítsük össze amit vinnünk kell magunkkal, ne reggel kapkodjunk.

A vasalást is érdemes még este elvégezni.
Gyerekek körüli teendőket is amit lehet végezzük el már előző este, készítsük elő a ruháikat, amit vinni kell óviba, suliba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük