Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan induljon jól a napunk?

Hogyan induljon jól a napunk?

Bizonyára mindannyiunk számára ismertek a rohanós, stresszes reggelek. Amikor nincs idő még egy kávét sem meginni, nem találjuk a kocsikulcsot, a telefont. Rohanunk a munkába, tömeg van a BKV-n, dugó van az utakon. Már idegesen esünk be a munkahelyünkre, ahol azonnal vár minket a munka, a még nagyobb stressz. Délig nem eszünk egy falatot sem, és a nap végére azt sem tudjuk hol áll a fejünk.

Ezt egy kis okos szervezéssel, tervezéssel, és odafigyeléssel megakadályozhatjuk. Természetesen minden stressz helyzetet nem tudunk kizárni, de megkönnyíteni a dolgunkat, és segíteni magunkon, hogy könnyebben elviseljük a nyomást sikerülhet.
Ehhez csak annyi kell, hogy este szánjunk 20 percet arra, hogy megtervezzük a másnapunkat, és a reggelünket. Gondoljuk végig hányra kell mennünk dolgozni, mennyi az utazás ideje, és ehhez mérten állítsuk be az ébresztő órát, hogy legyen otthon 1 óránk elkészülni. Ha 7-kor kell indulnunk, keljünk fel 6-kor, akkor biztos lesz kényelmesen időnk elkészülni, és nem loholva, kapkodva, fél álomban indulunk. Ráadásul ebbe még egy esetleges elalvás/visszaalvás is belefér.

Gondoljuk végig a másnapi programunkat, és készüljünk elő rá. Pakoljuk be a táskánkat még este. Ez tudom, nagyon iskolásan hangzik, de sok bosszúságot megelőzhetünk. Pakoljuk be a smink készletet, a szemüveget, a kulcsokat, határidő naplót, lap topot, amire szükségünk van. Ha munka után edzésre megyünk, pakoljuk össze még este az edzés cuccot, reggel sokkal rosszabb lesz, és tutira otthon marad valami. Készítsük össze a ruhánkat. Így nem reggel derül ki, hogy nincs kivasalva a blúz, leszakadt a gomb, lyukas a harisnya…. Készítsünk reggelit, amit reggel csak ki kell kapni a hűtőből, és magunkkal vihetjük a munkába, akár útközben is megehetjük. Készítsük be a kávét, hogy reggel mikor felkelünk, már csak a gombot kelljen megnyomni, és mire kettőt fordulunk, lefőtt a friss kávénk.
Ha reggel minden összekészítve vár, akkor biztosan lesz időnk nyugodtan meginni azt a kávét, lesz időnk lezuhanyozni, hogy felfrissüljünk, fel tudunk öltözni, és mosolyogva, frissen és stressz mentesen indulhatunk neki a napnak. Így minden sokkal könnyebb lesz, és könnyebben fogjuk venni az akadályokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hat a szervetere a krill olaj?

A krill olajat nem rég óta kezdték alkalmazni a természet gyógyászatban, régebben még nem ismerték …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük