Kezdőlap » Családi élet » Hogyan indítsuk napunkat?

Hogyan indítsuk napunkat?

Reggel van aki kávé nélkül nem tud felébredni és rögtön a konyhába indul, van aki egy kis tornával frissíti fel magát mielőtt elindul a napja.
De mielőtt kikelnénk az ágyból pár pillanatot szánjuk arra, hogy erősítsük a lelkünket, gondoljuk át milyen teendőink vannak mára és pozitív hozzáállással indítsunk. Ismételgessük magunkban, hogy „ma erős vagyok, elfogom érni amit szeretnék”
a borús idő nem szegje kedvünk, mosolyogjunk. Ha pozitív gondolatokkal ébredünk nagyobb az esélyünk, hogy napunk is jókedvűen és eredményesen telik.
Ha gyerekeink vannak jellemző a reggeli rohanás, előfordul, hogy a kicsi hisztisebb, nyűgösebb a reggeli „muszáj kelés” miatt. Ezt megelőzni nem tudjuk viszont azon, hogy hogyan reagáljuk le sok múlik.
Ezért mielőtt ébresztjük gyerekeinket szánjunk időt magunkra, inkább ébredjünk fél órával előbb, kényelmesen igyuk meg a kávét, zuhanyozzunk le és mire ébresztenünk kell frissen és mosolygósan tudjuk ezt tenni.
Ajánlott indulás előtt reggelizni, hogy ne éhesen érjünk a munkahelyre, mert akkor energiaszintünk alacsonyabb és hamarabb feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetünk.
Pár falat vagy korty étel, ital is elég a lényeg, hogy ne üres gyomorral kezdjük a napot.
Előző este előkészíthetjük a reggeli tevékenységünkhöz szükséges dolgainkat és akkor minden kéz alatt van, nem kell álmosan keresgélnünk.
A gyerekek dolgait is tegyük össze előző nap ( iskolai , óvodai ) , hogy ne reggel kapkodjunk és ezzel ingerlékennyé váljunk.
Ugyanis mindenkinek kellemesebben indul a napja ha mi könnyedén, mosolygósan vesszük a reggeli akadályokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük