Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan indítsuk a gyereket óvodába?

Hogyan indítsuk a gyereket óvodába?

Ha a gyerek eléri a harmadik életévet, akkor a szülök többsége elég érettnek érzi ahhoz, hogy óvodába engedje, de még akkor is ott motoszkál az a gondolat a fejünkbe, hogy vajon, hogy fog nélkülünk boldogulni, sikerül-e beilleszkednie, el tudja-e végezni azt egyedül, amit eddig mindig segítséggel oldott meg.

Az első napok és hetek a legnehezebbek, hisz nem akarjuk gyerekünknek kimutatni a saját félelmünket és aggodalmunkat, mert akkor azt gondolja, hogy rosszul csinál valamit vagy ő is félni fog, hisz azt látja a szülők is félnek valamitől és nem bíznak benne, hogy ő egyedül képes megoldani a napi teendőket vagy esetleg nem lesz képes beilleszkedni és nem fog barátokat találni.

Próbáljuk meg bátorítani és elrejteni saját aggodalmunkat, hogy azt lássa a gyermek, hogy elég idős ahhoz, hogy egyedül hagyjuk a többi gyermekkel és képes kezelni a különböző helyzeteket. Nehéz elismerni, hogy nélkülünk is képes boldogulni, olykor a szülői aggódás tartja vissza a gyermeket, hogy ki tudjon bontakozni. Azt engedjük meg neki, hogy vigyen otthonról egy kedvenc játékot,a mivel elmegy majd aludni, amikor ebéd után csendes pihenőt tartanak, így egy kicsit könnyebben el fog tudni aludni. Ha úgy gondoljuk, akkor egy darabig lehet beszoktatásra is vinni a gyermeket, így fokozatosan hozzászokik ahhoz, hogy minél több időt töltsön édesanyja nélkül és minél több dolgot végezzen egyedül el, persze az óvónők segítenek neki ezek a dolgok elvégzésében, ha még nem sikerül neki egyedül még mindent elvégezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük