Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan illik a karácsonyhoz a cupcake?

Hogyan illik a karácsonyhoz a cupcake?

A cupcake sütemény már hazánkban is olyannyira elterjedt, hogy népszerűsége vetekszik a mézeskalácséval. Így, hogy közeleg a karácsony, érdemes olyan cupcake variációkat is kipróbálni, melyek ünnepi hangulatúak, meglátjuk majd a siker nem marad el!
Remek ötlet lehet például egy olyan cupcake, mely egy muffin papírba ültetett karácsonyfadísz gömböt ábrázol. Ezt bárki megvalósíthatja, nem kell hozzá sok kézügyesség, csak némi marcipánmassza, és ételfesték. A karácsonyfadísz formájú muffinokat kisütjük aranyszínű papírban, majd bevonjuk őket marcipánmasszával, végül megformázzuk az akasztóikat, hogy teljesen hajazzanak egy gömbdíszre.
Aki nem szereti a marcipánt, kidíszítheti a muffint olyan krémmel is, melyhez zöld ételfestéket kevert, és megszórhatja kókuszreszelékkel, mely a havat szimbolizálja. Szintén jó ötlet, ha fehérszínű muffinpapírba tesszük a süteményt, és a tetejére kék színű marcipánt teszünk, melynek a széleit recésen bevagdossuk. Ennek a tetejére fehér kókuszreszeléket, vagy hópehely alakú cukorkát fektessünk, és már kész is a jeges cupcake-csoda.
Készíthetünk a cupcake tetejére 3D-s hóembert is, melyhez az alapot cukormázból, a hóember fejét marcipánból készítsük el. Csokoládéból elkészíthetjük a kalapját, cukorkából pedig a szemét és a gombjait. Végül sálat is adhatunk neki gumicukorból. Nagyon sokféle egyedi cupcaket készíthetünk ha készen kapható cukormázzal bevonjuk a tetejét a sütinek, és rá marcipánból karácsonyi formát alakítunk, így kreálhatunk akár mikulásos, fenyőfás, hópelyhes, vagy rudolfos cupcaket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük