Kezdőlap » Karrier » Hogyan illeszkedjünk az új közösségbe?

Hogyan illeszkedjünk az új közösségbe?

Lakhely, iskolaváltás, munkahely elfogadás mind újabb kihívást jelent számunkra. Lelkileg szinte minden embert megvisel a váltás és van, aki nehezen veszi az akadályokat. Nagyon kötődött az előző barátokhoz, munkatársakhoz. Hiszen éveket töltöttek együtt, ismerték egymás gondolatát, viselkedési stílusát, eszméit. Itt azonban mindenki idegen. Mégis annak kell fellépni az ismerkedés első lépcsőfokára, aki újként érkezett. Hiába nehéz feladat. Nagyon fontos az első benyomás a rólunk alkotott kép. Megjelenésünk és viselkedésünk.

Nem, mindegy hogyan, mibe öltöztünk, mert az azonnali hatásra ítélkezni kezdenek, mint általában mindenhol. Ezért ne vegyünk minden groteszk megjegyzést magunkra. Inkább kezdjünk beszélgetni, érdeklődni és próbáljunk kedvességet árasztani. Kisugárzásunk jó benyomást kelthet és magabiztosságot kölcsönöz.

Ha visszahúzódunk, és nem megyünk oda senkihez, meg nehezítjük saját életünket. Hagyjunk időt az új ismeretségnek és fogadjuk el, ha kezdeményeznek. Őszintén válaszoljunk a kérdések hadára, ne titkolózzunk, mert előbb-utóbb kiderül, és kellemetlen helyzetbe sodorhatjuk magunkat. Igyekezzünk az általános témákba kapaszkodni, kikerülni a pletykákat és semmi kép ne adjuk tovább. Szokásaik megismerése sokkal fontosabb, mint egy zaftos féltékenységen alapuló rágalmazás kibeszélése. Számtalan helyen az újonc feladata sokrétegű. Főleg azokra terjed ki, amit mások nem szívesen csinálnak. Ilyenkor nyugodtan mondjunk nemet, de ne tegyünk vissza taszító mozdulatokat, grimaszokat. Inkább szívélyesen dobjuk a labdát, mint elutasítóan. El fogják kapni és idővel befogadnak. Hisz nem vagyunk magatehetetlenek és kitartásunk elnyeri tetszésüket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A próbaidő

Ha valaki szeretne dolgozni, és az önéletrajza is, valamint az állásinterjúja is sikeres volt és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük